Helicòpter militar israelià que transporta ferits de l'atac amb dron (Reuters/Rami Shlush)

Quatre soldats israelians morts i desenes de ferits en un atac de Hezbollah amb drons a Israel

Segons la milícia libanesa, l'atac tenia com a objectiu una base militar on hi hauria el cap de l'Estat Major de l'exèrcit israelià

RedaccióActualitzat

Almenys quatre soldats israelians han mort i desenes de persones han resultat ferides aquest diumenge a Israel en un atac amb drons a Binyamina, al sud de Haifa, la principal ciutat del nord del país.

La mort dels soldats l'ha confirmat l'exèrcit israelià en un comunicat a última hora d'aquest diumenge.

Hezbollah ha reivindicat l'atac en una nota en què assegura que l'objectiu de l'atac era el cap de l'Estat Major de l'exèrcit israelià, Herzi Halevi.

Els serveis d'emergències israelians informen d'almenys una seixantena de ferits, entre els quals n'hi hauria quatre de crítics, cinc de greus i 14 menys greus. 

Preparatius a l'exterior del centre mèdic Sheba a Ramat Gan, Israel, aquesta nit (Reuters/Violeta Santos Moura)

L'atac s'hauria fet amb dos drons, segons informen mitjans israelians, un dels quals hauria aconseguit arribar a una base militar d'entrenament de la brigada Golani, d'infanteria.

Alguns testimonis expliquen que el dron duia un coet i que ha caigut al menjador de la base quan els soldats hi feien un àpat.

Segons les primeres informacions, les alarmes no han sonat, però les defenses antiaèries han abatut un altre dron.

"L'exèrcit ha interceptat un dron que havia estat llançat des del Líban cap a la zona naval del nord", ha informat l'exèrcit d'Israel en un breu comunicat.

Equips d'emergència bloquegen el pas cap al lloc on ha caigut un dron de Hezbollah a Binyamina (Europa Press/Ilia Yefimovich/DPA)

Aquest seria l'atac més greu contra Israel des de l'inici dels enfrontaments actuals amb la milícia xiïta libanesa, el 23 de setembre, que ha causat la mort de més de 1.300 persones al Líban.

Hezbollah diu que dedica l'atac al seu líder històric, Hassan Nasrallah, mort el 27 de setembre en un atac israelià prop de Beirut.

El diari israelià Haaretz informa que l'exèrcit està investigant per què els drons no han estat detectats pel sistema de vigilància i per què les defenses antiaèries no han pogut abatre'n un.

Un helicòpter militar s'enlaira a Haifa després de traslladar ferits en l'atac de Hezbollah (Reuters/Rami Shlush)

L'atac a Binyamina arriba hores després que l'exèrcit israelià hagi irromput amb tancs en una base dels cascos blaus de la FINUL al Líban i que el primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, hagi acusat els cascos blaus de ser "escuts humans" de Hezbollah.

També el mateix dia que els Estats Units han anunciat el desplegament a Israel d'un sistema de defensa antimíssils a gran altura, anomenat THAAD, per protegir el país d'atacs procedents de l'Iran; també soldats per operar-hi. L'anunci s'ha fet després que el cap de la diplomàcia iraniana, Abbas Araghchi, ha advertit que l'Iran està "totalment preparat per fer front a una situació de guerra" amb Israel.

ARXIVAT A:
IsraelLíban
Anar al contingut