Desescalada sense rebaixes a les botigues: només se'n podran fer online

El govern espanyol vol evitar aglomeracions als comerços que puguin obrir a la fase 1, mentre el sector es queixa que la mesura és discriminatòria i els perjudica
Redacció Actualitzat

Ara mateix, anar de botigues és un luxe a l'abast de pocs i si algú està pensant que podrà anar de rebaixes, potser s'ho haurà de treure del cap. De moment, les botigues no poden fer aquesta mena de promocions a la fase 1 de l'estat d'alarma, segons l'ordre del Ministeri de Sanitat publicada dissabte passat al BOE.

L'ordre tracta d'impedir aglomeracions, segons recull el text: "Els establiments no podran anunciar ni dur a terme accions comercials que puguin comportar aglomeracions de públic, tant dins de l'establiment comercial com al seu voltant".

Només estaran permeses les rebaixes en la venda online, segons afegeix el BOE: "Aquesta restricció no afectarà les vendes en rebaixa ni tampoc vendes en oferta o promoció que es realitzen a través de la pàgina web".

El que encara no se sap és si es mantindrà igual a la campanya d'estiu de rebaixes, que tradicionalment comença l'1 de juliol.

 

Botiguers enfadats

La mesura arriba en mal moment per a les botigues, que durant dos mesos han pagat el lloguer amb els locals tancats i plens de gènere i que necessiten liquiditat.

 

Aglomeracions a l'avinguda del Portal de l'Àngel de Barcelona en unes rebaixes (ACN)

 

El president de l'associació de "retail" Comertia, David Sánchez, considera que la mesura decidida pel govern espanyol és "injusta i genera desigualtats" en relació amb les grans plataformes de venda online, com Amazon.

"Tenim botigues que compliran totes les mesures sanitàries i les persones hi poden entrar i som responsables de la seguretat dels nostres clients i treballadors. Per tant, no fa falta regular polítiques de preus que busquen mobilitzar un estoc que està pagat i parat."

 

A la fase 1, poden obrir els comerços amb una superfície de fins a 400 metres quadrats i no poden superar el 30% d'aforament.

 

L'associació de grans empreses de distribució Anged, on hi ha Ikea o El Corte Inglés, es queixen que decisions així porten "encara més incertesa" al sector, amb gairebé 100.000 treballadors afectats per un ERTO i problemes de liquiditat greus.

Les botigues més grans no podran obrir fins a la fase 2 de la desescalada que, en les regions que van més avançades, serà a partir del 25 de maig.

La gran distribució calcula que aquest any "les vendes poden caure entre un 25% i un 50% en algunes categories comercials" i que "endarrerir la reobertura posa en risc 5.000 llocs de treball".

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut