Madrid

Destapant la corrupció: José Luis Peñas va permetre destapar el cas Gürtel amb les seves gravacions a Correa

#DestapantlaCorrupció

Actualitzat

L'exregidor del PP de Majadahonda José Luis Peñas va ser qui va permetre destapar el cas Gürtel amb les seves gravacions a Francisco Correa. Peñas era amic de Correa. Quan va ser expulsat del PP, suposadament per haver denunciat unes irregularitats, Correa li va proposar fundar un nou partit. Però, un dia, Peñas va sentir una conversa entre Correa i un exalt càrrec del PP i va descobrir la trama de corrupció:

"Parlaven de la venda d'unes parcel·les, d'uns terrenys, i Martín Vasco va dir a Correa que les parcel·les no sortirien si no li pagaven els seus 300 milions. Te n'adones que no és un joc d'amics, que no t'ajuden per res, sinó que darrera hi ha una trama de corrupció molt important".

Peñas va aprofitar els dos anys de relació que encara tindria amb Correa per gravar converses i després les va portar al jutge. Tot i que admet que va tenir "molta por" i que les converses es van pedre:

"Era una memòria USB. Moltes converses es van perdre. Un té molta por, està espantat, no saps on t'estàs posant".

Les converses destapen una gran trama de corrupció, amb Correa al capdavant, que esquitxa el PP i que dibuixa tot un retrat d'una època.  En aquest sentit, recorda el casament d'El Escorial:

"El casament d'El Escorial marca una època, però, sens dubte, també marca un declivi i un final, perquè, uns anys després, gràcies a la denúncia que vaig interposar, tot allò va caure com un castell de cartes".

José Luis Peñas, que treballa ara al centre cultural d'un altre municipi madrileny, assegura que tornaria a fer el mateix, tot i els perills, i acusa Mariano Rajoy i Esperanza Aguirre d'"haver permès el que han permès".

"Ficar-me en tot aquest tema possiblement m'ha suposat una rebaixa en les bones condicions de vida que tenia, amb una perillositat afegida, especialment sobre la meva família i els meus fills. No me'n penedeixo. Si visqués mil vegades, mil vegades tornaria a fer el mateix. Però intentaria fer-ho millor. Com? Que tota la gent que se'n va pels laterals de la corrupció, o per les altures, que no se n'anés. Mariano Rajoy i Esperanza Aguirre són qui, per les seves decisions, per activa o per passiva, les seves accions, les seves males accions, coneixedors que eren males accions, han permès el que han permès".

El 4 d'octubre, José Luis Peñas seurà al banc dels acusats amb Francisco Correa, Luis Bárcenas i altres implicats per haver format part de la trama que va destapar i n'està satisfet:

"El detonador de la trama de corrupció més gran que hi ha hagut en aquest país va ser José Luis Peñas, vaig ser jo. Vaig dedicar aquests dos anys perquè hi estava obligat moralment i crec que ha estat la feina més satisfactòria de la meva vida. Sense cap dubte.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut