Els caps de Los Tiguerones vivien clandestinament en una casa de Segur de Calafell, al Baix Penedès (Guàrdia Civil)

Detenen a Calafell els caps del grup terrorista equatorià que va assaltar una televisió en directe

Les autoritats equatorianes havien emès ordres internacionals de detenció sobre els dos membres de Los Tiguerones, que són germans i vivien clandestinament a Catalunya

Redacció/AgènciesActualitzat

La Guàrdia Civil ha detingut a Segur de Calafell, al Baix Penedès, els dos màxims responsables de Los Tiguerones, una organització declarada terrorista a l'Equador.

Els arrestats són William Joffre Alcívar Bautista, àlies Comandante Willy, i el seu germà Álex Iván, àlies Ronco, sobre els quals pesaven ordres internacionals de detenció per delictes de terrorisme

Segons el cos policial, el líder del grup, Willy, feia anys que vivia de forma clandestina i fent ús de documentació falsa a Catalunya, des d'on continuava coordinant i dirigint l'activitat delictiva de l'organització.

Entre altres accions, l'acusen de donar l'ordre d'assaltar els estudis del canal TC televisió a Guayaquil, on van mantenir els treballadors segrestats durant hores, mentre s'emetia tot en directe.

Segons la investigació, l'objectiu de l'assalt a la televisió era "causar terror i pressió política al govern de l'Equador" per tal de coaccionar-lo i que "cedís la pressió policial" sobre les bandes criminals del país catalogades com a terroristes. 

Les autoritats també atribueixen a Los Tiguerones l'assassinat del fiscal equatorià que va assumir la investigació de l'assalt al canal de televisió i que va morir cosit a trets després d'iniciar la causa per terrorisme a l'Equador.

El grup va sorgir fa uns anys a la zona de Guayaquil com un braç armat de Los Choneros, l'organització que va arribar a liderar el narcotràfic a l'Equador, gairebé en solitari.

Agents de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional de l'Equador han participat en l'operatiu conjunt per arrestar els caps de Los Tiguerones (Guàrdia Civil)

Atemptats amb cotxe bomba i extorsions

El grup també està acusat de cometre alguns atemptats amb cotxes bomba a l'Equador que van causar diversos morts i, també, de nombroses extorsions al país, segons la policia.

El govern equatorià considera Los Tiguerones com una organització terrorista amb capacitat de planificar, coordinar, executar i atribuir-se actes de violència planificada contra la població civil.  

L'operatiu conjunt de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional de l'Equador s'ha desplegat sota la direcció del jutjat central d'instrucció 1 i la Fiscalia de l'Audiència Nacional.

 

ARXIVAT A:
TerrorismePolicialEquador
Anar al contingut