Detenen dos homes per robatoris amb força en establiments de Prats de Lluçanès i Sant Vicenç de Torelló

ACN Prats de Lluçanès - Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Vic han detingut dos homes, de 37 i 45 anys, com a presumptes autors de dos delictes de robatori amb força en establiments comercials, un furt per sostreure plaques de matrícula i falsificació de document públic. La investigació va començar el mes d'agost quan es va produir un robatori amb força en un establiment a Prats de Lluçanès. Els autors van encastar un vehicle a l'aparador per trencar-ne el vidre i van arrencar la caixa enregistradora en pocs segons per marxar ràpidament del lloc. El mateix mes hi va haver un altre robatori comès amb metodologia semblant a Sant Vicenç de Torelló. En total es van emportar uns 800 euros en efectiu. Les detencions es van produir el 5 de setembre.

Els fets es cometien en horari nocturn i actuaven molt ràpidament. Uns dies abans, sostreien la matrícula d'algun vehicle, posteriorment la manipulaven i la col·locaven al cotxe que utilitzaven per cometre els robatoris. D'aquesta manera dificultaven la investigació i la seva relació amb els fets delictius. A més, també s'ocultaven el rostre amb caputxa per no ser reconeguts.

Segons explica la policia en un comunicat, els investigats actuaven en comerços amb porta de vidre, sense persiana o reixa de protecció, i la trencaven amb un martell. Seguidament arrencaven el calaix de la caixa enregistradora i fugien en vehicle del lloc.

Els investigadors no descarten que els detinguts estiguin implicats en altres fets similars.

Amb antecedents per fets similars, els dos detinguts van passar a disposició judicial davant el jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Vic el 6 de setembre.

Anar al contingut