Carola Rackete, de 31 anys, en el moment de la seva detenció a Lampedusa (Detenen la capitana del Sea-Watch 3 en atracar al )

Detenen la capitana del Sea-Watch 3 en atracar al port de Lampedusa amb 40 migrants

Carola Rackete, de 31 anys, s'ha enfrontat així amb Matteo Salvini i s'ha convertit en símbol de la lluita contra la política antimigratòria del govern italià
Actualitzat
TEMA:
Migracions

Les autoritats italianes han detingut la capitana del Sea-Watch un cop el vaixell ha atracat al port de Lampedusa. Carola Rackete, de 31 anys, ha entrat aquesta matinada sense permís al port d'aquesta illa invocant l'estat de necessitat per la situació en què es troben els immigrants que duu a bord.

Com que ha esquivat una patrullera de la Guàrdia Marítima, se l'acusa de resistència contra un vaixell de guerra, delicte que es castiga amb penes de 3 a 10 anys.

El Sea-Watch 3 al port de Lampedusa

 

Un cop a port ha estat rebuda amb aplaudiments per desenes de persones que l'esperaven.

 


Mitjans de comunicació italians informen que la capitana podria quedar sota arrest domiciliari a l'espera de la celebració d'un judici immediat.    

Moment de la detenció de la capitana Carola Rackette (Reuters)

 

Dos dies enrere havia ancorat a prop del port, desafiant el bloqueig a l'entrada en les seves aigües territorials imposat per Roma. Feia 17 dies que el Sea-Watch navegava amb 40 persones rescatades al mar. 

Els migrants a l'interior del vaixell el passat divendres (Reuters)

 

De matinada els migrants han rebut autorització per desembarcar i els han traslladat al Centre d'atenció del districte d'Imbriacola, segons informa el diari La Reppublica.  

 

Policies italians vigilen als migrants abans de ser traslladats (Reuters)

 

Salvini celebra la detención 

El ministre de l'Interior italià, Matteo Salvini, va demanar un acord amb altres països europeus per acollir-les. Només es va permetre  evacuar dues persones per motius mèdics. Salvini també va reclamar la confiscació del vaixell i una multa de 50.000 euros.

En declaracions a la ràdio pública italiana RAI1, Salvini ha assegurat que els migrants aniran a cinc països de la Unió Europea sense concretar quins i ha atacat al govern holandès per la seva "vergonyosa indiferència" vers un vaixell que porta la seva bandera.

S'ha mostrat satisfet perquè s'han complert les seves peticions: arrest de la capitana, confiscació del vaixell i reubicació dels migrants a països de la UE: 

 

El ministre de l'Interior assegura que l'entrada del vaixell al port va posar en perill la vida dels agents del vaixell patrulla, considera que es tracta d'un "comportament penal" i qualifica la tripulació del Sea-Watch 3 de delinqüents.

 

Solidaritat amb la capitana

La capitana Rackete ha rebut el suport del president de Sea-Watch "per defensar la llei del mar i portar la gent a un lloc segur".

Carola Rackete ha explicat que va ser a l'Amèrica del Sud on es va fer conscient que formava part del sector privilegiat del món.

"Soc blanca, alemanya, nascuda en un país ric i amb el passaport correcte. Quan em vaig adonar d'això vaig sentir l'obligació moral d'ajudar els que no tenen les mateixes oportunitats que jo."

 

És el que contesta quan li arriben les crítiques dels que, com Salvini, li diuen que vagi a fer voluntariat al seu país, i l'anomenen "la neta del Corsari Negre", en al·lusió al pirata de les novel·les d'Emilio Salgari.

ARXIVAT A:
Migracions
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut