Ahed Tamimi, activista palestina de Nabi Saleh, a Cisjordània (Reuters)

Detenen l'activista palestina Ahed Tamimi, símbol de la lluita contra l'ocupació d'Israel

L'exèrcit israelià l'acusa d'incitació al terrorisme per una publicació que hauria fet a les seves xarxes socials
Redacció Actualitzat
TEMA:
Guerra a Gaza

Detinguda a Cisjordània l'activista Ahed Tamimi, convertida en símbol de la lluita palestina l'any 2017 quan es va fer viral un vídeo on se la veia bufetejant un soldat israelià.

Tamimi està acusada d'incitació al terrorisme per una publicació que hauria fet a les seves xarxes socials. Segons declaracions d'un portaveu de l'exèrcit israelià a l'agència AFP, "ha estat arrestada sota sospita d'incitació a la violència i a les activitats terroristes" en una incursió de les forces armades a Cisjordània.

En aquest sentit, mitjans israelians, com el diari Haaretz, asseguren que Tamimi va fer una publicació a la xarxa social Instagram on amenaçava de "matar" colons jueus: "Us matarem i direu que el que Hitler us va fer va ser una broma. Beurem la vostra sang i ens menjarem les calaveres", recull el mitjà.

Tot i això, la presumpta publicació no es troba en línia i la seva mare assegura a través de l'agència AFP, que l'acusació és falsa: "Israel pot arrestar algú sense càrrecs".

També s'ha expressat el ministre de Seguretat Nacional d'extrema dreta d'Israel, Itamar Ben-Gvir, que a través de la xarxa social X felicitava les forces armades per l'arrest. Ben-Gvir ha mostrat una fotografia de Tamimi emmanillada i l'ha acusada "d'expressar simpatia i donar suport als nazis a les xarxes socials":

"Tolerància zero amb els terroristes i els partidaris del terrorisme!"

D'altra banda, l'europarlamentari d'Esquerra Unida, Manu Pineda, ha lamentat també a la xarxa social X la detenció i ha assegurat que fa una setmana l'exèrcit ja es va endur el pare de Tamimi:

El 2015, quan Tamimi tenia 14 anys, va ser fotografiada mossegant un soldat israelià que intentava detenir el seu germà petit. Dos anys més tard, es convertia en símbol de la resistència palestina quan es feia viral un vídeo en què bufetejava i donava puntades de peu a un soldat israelià a les portes de casa seva.

Per aquell fet, va ser condemnada, juntament amb la seva mare, a vuit mesos de presó. De fet, l'activista s'enfrontava a tres anys de presó pels dotze càrrecs que se li imposaven, però un acord amb la Fiscalia Militar d'Israel va permetre que la pena es rebaixés considerablement. Ho van acordar a canvi que Tamimi es declarés culpable d'alguns càrrecs.

 

ARXIVAT A:
Guerra a Gaza
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut