Els Mossos no descarten que els joves hagin protagonitzat més agressions
Els Mossos no descarten que els joves hagin protagonitzat més agressions

Detenen quatre joves acusats d'agredir dos homes sense llar en un atac planificat a Blanes

Els detinguts són quatre homes d'entre 18 i 20 anys que, segons els Mossos, van planificar les agressions durant dies

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han detingut quatre homes per agredir dues persones sense llar a Blanes, a la Selva, el setembre passat. Són joves d'entre 18 i 20 anys que estan acusats de causar lesions greus a dues persones a qui van haver d'hospitalitzar.

Segons la policia, els joves van actuar moguts per l'aporofòbia, l'odi als pobres. Haurien planificat les agressions durant dies i van atacar aquestes dues persones amb un únic motiu: l'odi cap a les víctimes per la seva condició de persones sense llar.

Als detinguts se'ls investiga per delictes de lesions i per delictes contra l'exercici dels drets fonamentals i de les llibertats públiques, amb l'agreujant d'abús de superioritat cap a les víctimes.


Els fets es remunten al passat 27 de setembre, quan els Mossos d'Esquadra i la policia local de Blanes van ser alertats per diferents testimonis que una persona sense llar havia patit una agressió en aquesta localitat de la Selva. Els agents van atendre un home de 65 anys que vivia en una barraca i presentava hematomes, lesions al cap i hemorràgies. La víctima va haver de ser traslladada a un centre hospitalari de Girona amb pronòstic greu.

L'endemà dels fets, es va presentar a dependències dels Mossos d'Esquadra de Blanes un altre home --també sense llar-- que assegurava haver estat agredit per un grup de joves la mateixa matinada. L'home tenia hematomes a la cara, una hemorràgia en un ull i el nas fracturat.

Una identificació d'un vehicle per part de la policia local de Blanes va resultar "clau", segons la policia, per aconseguir una ràpida identificació dels presumptes autors dels fets.


Investigació oberta

La investigació va acreditar que les agressions van anar precedides d'una planificació que va incloure, entre altres, alguns reconeixements del lloc habitual on s'estaven les víctimes i fins i tot algunes interaccions fent-se passar per persones que no eren.

En els dos casos, els presumptes autors van arribar al lloc on les víctimes dormien habitualment amb un vehicle, van sortir-ne amb rapidesa i, aplicant mesures per no ser reconeguts, van protagonitzar una agressió grupal. En acabar l'agressió, en tots dos casos van tornar al vehicle i van marxar ràpidament del lloc.

Amb totes aquestes informacions, els Mossos d'Esquadra van articular un dispositiu l'1 d'octubre per detenir els presumptes autors d'aquestes agressions. Els arrestats van passar a disposició judicial aquest dijous.

La policia no descarta que hi hagi més casos comesos pel mateix grup, ja que les persones sense llar sovint no denuncien les agressions rebudes. En aquest sentit, des de la comissaria de Mossos d'Esquadra de Blanes es duu a terme un acompanyament a les víctimes per assessorar-les, vetllar per la seva condició de vulnerabilitat i posar-les en contacte amb serveis socials del municipi.

La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

 

ARXIVAT A:
PolicialPobresaDrets humansMossos d'Esquadra
Anar al contingut