Arran i Alerta Solidària denuncien un "canvi de tendència des de l'arribada del PSC" al Govern (Generalitat de Catalunya)

Detenen tres militants d'Arran per danys a la façana de la Generalitat durant la Diada

Arran i Alerta Solidària denuncien un "canvi de tendència" dels Mossos "des de l'arribada del PSC" al Govern

Redacció/ACNActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han detingut tres persones per danys a la façana del Palau de la Generalitat durant la Diada, segons han informat l'ACN fonts de la policia catalana.

Concretament, els detinguts haurien llançat pintura vermella a la porta de l'edifici durant una de les manifestacions de l'esquerra independentista amb motiu de la Diada nacional, que cada any comença amb l'homenatge a Gustau Muñoz al carrer Ferran.

Els arrestats estan acusats dels delictes de danys i desordres públics. Tots tres són militants de l'organització Arran, que ha fet una concentració per donar-los suport davant de la comissaria de les Corts.

Alerta Solidària ha titllat la detenció "d'innecessària i arbitrària" i ha considerat que té una voluntat "exemplificant i repressiva" per part dels Mossos d'Esquadra.

També han apuntat que els tres detinguts passaran la nit a la comissaria i han titllat l'operació policial "d'exagerada", perquè consideren que es tracta d'un "abús més" del departament d'Interior i Seguretat i dels Mossos d'Esquadra.


Detencions a Barcelona

En un comunicat conjunt, Arran i Alerta Solidària han explicat que les detencions han tingut lloc als barris de Gràcia, el Guinardó i Nou Barris de la capital catalana.

Al text es denuncia la "desproporcionalitat" de l'operació, perquè les entitats consideren que en comptes de detenir els activistes se'ls podria haver citat a declarar.

Alhora, lamenten un "canvi de tendència des de l'arribada del PSC" al Govern. A parer seu, fins ara les detencions "procuraven ser molt ràpides". En canvi, "el fet que Mossos decideixi" que els detinguts "passaran la nit a la comissaria" és "un càstig" "absolutament innecessari".

Arran i Alerta Solidària denuncien, finalment, que aquesta operació "té per objectiu atemorir la dissidència política i criminalitzar el jovent organitzat".

ARXIVAT A:
PolicialMossos d'EsquadraGeneralitat de Catalunya
Anar al contingut