Agents de l'Ertzaintza i la Policia Local inspeccionen el bar de Bilbao on ha tingut lloc l'assassinat (EFE)

Detenen un home per matar la parella a Bilbao en el que seria un nou crim masclista

El crim ha passat a l'interior del bar que tots dos regentaven al barri de San Francisco
Redacció Actualitzat
TEMA:
Violència masclista

Nou cas que s'investiga com a crim masclista a Bilbao. L'Ertzaintza i la Policia Local han detingut un home, de 44 anys, acusat d'haver matat la seva parella, de 45 anys, a l'interior del bar que regentaven al barri de San Francisco de Bilbao.

Els fets haurien passat aquest dimarts a la nit, però la policia ha descobert el cos a les nou del matí després que l'home confés el crim a la policia.

El detingut ha estat portat a dependències de la policia basca acusat d'un delicte d'homicidi masclista. L'Ertzaintza s'ha fet càrrec de la investigació. 

L'Ajuntament de Bilbao ha condemnat el crim i ha activat el protocol per als casos de violència masclista. També ha fet una crida per la concentració silenciosa que es farà aquest dijous al migdia davant del consistori.

Aquest crim té lloc dos dies després que una dona fos assassinada a mans de la seva parella a Santa Perpètua de Mogoda, al Vallès Occidental. L'autor confés ha ingressat aquest dimecres a presó provisional, comunicada i sense fiança per ordre del jutge d'instrucció en funcions de guàrdia.

Dotze dones han mort a Catalunya víctimes de la violència masclista, 46 a tot l'Estat, el 2022, a l'espera de comptabilitzar aquesta darrera víctima.

 

On demanar ajuda

Per demanar ajuda en cas de violència masclista hi ha un telèfon específic d'atenció i informació: 900 900 120. Funciona les 24 hores del dia tots els dies de l'any, atén consultes i urgències, és gratuït, no queda registrat al mòbil i és confidencial.

En cas d'emergència davant d'una agressió, també es pot trucar al 112.

Des de l'abril del 2021 també funciona el WhatsApp 601 00 11 22 per oferir informació i assessorament a les dones que són víctimes de violència masclista.

Si es vol denunciar, es pot anar a la policia o directament als jutjats especialitzats en violència de gènere, on les dones tenen el dret de ser assistides per un advocat d'ofici independentment de la seva situació econòmica.

També es pot recórrer als diversos serveis públics d'informació i atenció:

 

ARXIVAT A:
Violència masclista Masclisme
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut