Un dels tres focus presumptament encesos per l'home detingut pels Mossos aquest diumenge a Móra d'Ebre (Bombers)

Detenen un presumpte piròman per provocar els incendis de Móra d'Ebre i Corbera d'Ebre

Els Mossos l'acusen l'home, que ja tenia antecedents, d'haver encès foc en tres punts diferents amb la intenció d'iniciar incendis forestals

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest diumenge a la nit un home acusat d'haver provocat els incendis declarats a Corbera d'Ebre i Móra d'Ebre aquest mateix diumenge a la tarda.

Segons han informat a Twitter, l'home hauria encès foc en tres punts diferents d'aquests dos municipis de la Ribera d'Ebre i de la Terra Alta amb l'objectiu d'iniciar incendis forestals.

El detingut, de 36 anys i amb antecedents relacionats amb altres incendis, l'han detingut a les 10 de la nit a Corbera d'Ebre, i està previst que aquest dilluns el portin als jutjats de Gandesa perquè li prengui declaració el jutge.

El primer avís del foc l'han rebut els Bombers poc després de les 7 de la tarda, i l'han ubicat entre el riu Sec i la carretera N-420.

Els bombers han enviat ràpidament 18 dotacions terrestres i 11 vehicles aeris per atacar els tres focus, que eren en un radi de 5 quilòmetres, els han pogut controlar en poca estona i cap a les 11 de la nit els han declarat extingits.

Molta gent ha vist l'inici de l'incendi, perquè el telèfon 112 d'emergències ha rebut desenes de trucades per avisar.


Detingut l'agost de l'any passat

Segons han informat els Mossos a mig matí de dilluns, el detingut és el mateix presumpte piròman que ja van detenir l'agost de l'any passat acusat de provocar quatre incendis als mateixos municipis, 3 a Móra d'Ebre al juliol i 1 a Corbera d'Ebre a l'agost.

Llavors l'home el van identificar perquè els veïns de la zona el van veure diverses vegades circulant amb la seva moto per camins forestals coincidint amb l'inici dels incendis, que van arribar a cremar 9 hectàrees.

Els Mossos han recordat aquest dilluns que, a més d'aquest home, en pocs dies s'han detingut cinc persones més acusades de provocar incendis: una al Solsonès, una altra al Garraf, una a Lleida i dues a l'Empordà.

 

ARXIVAT A:
IncendisMossos d'EsquadraPolicial
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut