José Antonio Ortiz Cambray en un vídeo penjat en el seu Facebook
José Antonio Ortiz Cambray en un vídeo penjat en el seu Facebook
Lleida

Detingut el líder de Vox a Lleida per un delicte sexual contra dos discapacitats

Els Mossos van detenir aquest dimarts José Antonio Ortiz Cambray, i està pendent de passar a disposició judicial

RedaccióActualitzat

El líder de Vox a Lleida, José Antonio Ortiz Cambray, l'han detingut per un presumpte delicte contra la llibertat sexual d'almenys dos homes discapacitats, segons la Fiscalia.

Aquest dimarts, Ortiz Cambray es va negar a declarar a la comissaria dels Mossos. La denúncia la van presentar els tutors legals d'aquests homes, d'uns trenta anys, que són atesos per la Fundació Alosa, que tutela persones discapacitades.

Segons aquesta fundació, el líder a Lleida del partit d'extrema dreta no tenia cap relació amb l'entitat i contactava amb les presumptes víctimes per telèfon.
 


Tant els fets com la denúncia s'estan investigant i les actuacions policials, per tant, són secretes. En les pròximes hores passarà a disposició del jutjat de guàrdia de Lleida.

Vox el suspèn de filiació

Després que s'hagi fet pública la denúncia, aquest dimecres al matí, el partit d'extrema dreta ha comunicat que l'ha suspès de filiació fins que s'aclareixin els fets o "es pugui prendre una decisió fonamentada"

Vox assegura que José Antonio Ortiz Cambray no ocupa cap càrrec de responsabilitat dins del partit i que només és un militant de base. I explica que portarà el cas al Comitè de Garanties:
 


Amb tot, Ortiz Cambray es presentava en un vídeo al seu Facebook al gener com a president provincial de la formació a Lleida.
 

Aquest dilluns, precisament va presentar una denúncia a la Fiscalia per un suposat delicte d'odi per l'aparició, la setmana passada, de ninots penjats d'un pont de Lleida amb les cares dels líders de Cs, PP, PSC, Units Podem i Vox. Al costat dels ninots hi havia dues pancartes demanant l'absolució del raper lleidatà Pablo Hasél, amb els textos "Absolució Pablo Hasél. Amnistia total" i "Tots els partits del règim seran culpables del seu empresonament".

ARXIVAT A:
VoxPolicialJudicialAgressió sexual
Anar al contingut