Agents de la policia han trobat el cos de la dona morta en un pis de Logronyo (EFE)

Detingut per assassinar la dona i intentar matar els tres fills a Logronyo

L'home, de 44 anys, ha reconegut els fets davant la policia i ara s'investiga el cas com a crim masclista

RedaccióActualitzat

Un home ha estat detingut aquest dissabte a la tarda per l'assassinat d'una dona de 34 anys a Logronyo. L'home, a més, s'hauria endut els tres fills de la parella amb la intenció de matar-los, segons l'agència EFE i el diari La Rioja.

Els fets han passat cap a les 15.30 hores d'aquest dissabte en un pis de la capital de La Rioja, fins on s'han traslladat agents de la Policia Nacional i la Policia Local després de rebre un avís sobre un possible cas de violència masclista.

L'home, de 44 anys, ha estat detingut al costat del riu Ebre, on havia portat els tres fills, a qui havia anat a buscar a la biblioteca municipal després d'haver matat la dona. Un dels menors hauria aconseguit fugir i avisar del que havia passat. L'home ha reconegut els fets a la policia. Els fills, que han resultat il·lesos, es troben sota custòdia dels serveis socials.

L'alcalde de Logronyo, Conrado Escobar, s'ha acostat fins al domicili on ha passat el succés, tot i que no ha fet declaracions. L'Ajuntament de Logronyo ha activat el protocol de dol que té establert en aquests casos.

La delegació del govern a La Rioja ha convocat un minut de silenci per a aquest diumenge.


Fins ara, el Ministeri d'Igualtat ha confirmat un total de 25 assassinats masclistes des de començament d'any -1.209 des del 2003- i hi ha dos casos més en investigació.

Segons les dades facilitades per aquest departament, 26 menors han quedat orfes de mare per culpa de la violència de gènere.


On demanar ajuda

Per demanar ajuda en cas de violència masclista hi ha el telèfon 900 900 120, específic d'atenció i informació. Funciona les 24 hores de cada dia de l'any, atén consultes i urgències, és gratuït, no queda registrat al mòbil i és confidencial.

En cas d'emergència davant d'una agressió, també es pot trucar al 112.

També funciona el WhatsApp 601 001 122, per oferir informació i assessorament a les dones que són víctimes de violència masclista.

Si es vol denunciar, es pot anar a la policia o directament als jutjats especialitzats en violència de gènere, on les dones tenen el dret de ser assistides per un advocat d'ofici independentment de la situació econòmica de cadascú.

 

ARXIVAT A:
Violència masclista
Anar al contingut