El detingut va ser jutjat a Girona fa menys d'un mes per una altra violació i va quedar absolt ( ACN/Marina López)

Detingut per violar una noia a Lloret de Mar després de drogar-la amb una cigarreta

El detingut va ser jutjat i absolt al maig per una altra violació denunciada el 2020, i fa quinze dies que va quedar en llibertat després de 2 anys de presó preventiva
Actualitzat
TEMA:
Agressió sexual

Els Mossos han detingut un noi de 29 anys acusat d'haver abusat sexualment d'una turista a la platja de Lloret de Mar, a la Selva. La policia investiga si va sotmetre la víctima amb drogues per violar-la. La noia ha declarat que ell li va oferir una cigarreta i després de fumar-la es va trobar malament i va perdre la consciència.

L'agressió sexual va tenir lloc la matinada del dimarts 31 de maig a la Platja Gran de Lloret de Mar.

L'home ha quedat en llibertat amb mesures cautelars després de passar pel jutjat. La jutgessa li ha imposat l'obligació de comparèixer periòdicament, la retirada del passaport i la prohibició de sortir de l'Estat. 


Una cigarreta que la va fer trobar malament

La víctima és una turista i, segons el relat que va fer a comissaria, havia conegut el jove aquella mateixa nit. Cap a quarts de sis de la matinada, tots dos van anar junts fins a la sorra. Allà el noi li va oferir una cigarreta. Poc després, la víctima es va començar a trobar malament. Es va sentir marejada i amb basques i, segons ha declarat, gairebé no recorda res del que va passar.

Només recorda que el noi va començar a fer-li tocaments, que no es va aturar quan ella l'hi va demanar i que es va despertar amb evidències que l'havia violat.

La policia va portar la noia fins a l'Hospital de Calella, al Maresme, perquè, seguint els protocols en aquests casos, els metges li fessin una exploració i les anàlisis per saber si havia estat sotmesa químicament. Després, la noia va presentar denúncia als jutjats.

Al cap de tres dies, aquest divendres, els Mossos van detenir el suposat agressor. Se l'acusa d'un delicte d'abusos sexuals i la policia continua investigant els fets, pendent de rebre els resultats de toxicologia per saber si el detingut va posar alguna substància a la cigarreta per anul·lar la voluntat de la víctima.

Empresonat fins al maig

El detingut feia escassament quinze dies que havia sortit de la presó. Hi havia ingressat a mitjans de juliol del 2020, quan els Mossos d'Esquadra el van detenir després que una noia de 21 anys denunciés que l'havia perseguida pel carrer i l'havia violada en una zona enjardinada, també a Lloret de Mar.

El judici es va fer al maig a l'Audiència de Girona. El jove s'enfrontava a una condemna de fins a 12 anys de presó. El tribunal el va absoldre i també va ordenar que se l'alliberés.

Feia gairebé dos anys que estava en presó preventiva. La sentència recollia que, tot i que el relat de la denunciant era "persistent", el tribunal tenia "dubtes raonables" que el jove hagués comès la violació. Entre altres raons, perquè la instrucció del cas va ometre elements clau.

El telèfon d'atenció per a casos de violència masclista és el 900 900 120. A través del telèfon, s'assessora sobre les opcions disponibles i quins recursos hi ha a l'abast.

ARXIVAT A:
Agressió sexual Policial Mossos d'Esquadra
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut