Els investigadors no descarten que també hagués fet estafes amb el mètode "man in the middle" (Guàrdia Civil)

Detingut un estafador que enviava 124.000 SMS fraudulents cada hora des de Tarragona

Havia aconseguit estafar 85.000 euros i disposava de 600 targetes telefòniques amb identitats fictícies o robades

Redacció / AgènciesActualitzat

La Guàrdia Civil ha detingut un home a Tarragona com a presumpte autor d'un ciberdelicte d'estafa a través del mètode dels missatges SMS fraudulents.

Tenia cinc mòdems configurats per enviar 124.800 missatges cada hora i havia aconseguit estafar 85.000 euros amb aquest sistema. També tenia més de 600 targetes telefòniques de prepagament amb identitats fictícies o robades.

L'arrest s'ha fet en el marc de l'operació Alhedizos. Els investigadors estan analitzant el material intervingut i no es descarta que el detingut estigui relacionat amb altres ciberdelictes. Les diligències s'han enviat al jutjat de primera instància d'instrucció número 3 de Huércal Overa, a Almeria.

Tenia un TPV per fer pagaments amb targeta i centenars de documents falsificats (Guàrdia Civil)

Durant l'escorcoll del domicili del detingut a Tarragona s'han intervingut dos telèfons mòbils, un ordinador amb "un equip molt sofisticat i diferents programes" que permeten fer diferents estafes tecnològiques.

També s'han trobat diversos hologrames amb l'escut espanyol per falsificar documentació, un TPV per fer pagament per contacte i tres targetes de memòria amb més de 400 documents falsificats, a més de les 600 targetes de prepagament SIM.

No es descarten altres estafes pel mètode "Man in the middle", que intercepta les comunicacions electròniques entre els ajuntaments i les empreses que els presten serveis.

Amb els correus electrònics, accedeixen a les factures i suplanten una de les parts per cobrar els serveis que presta. Normalment, les entitats utilitzen la plataforma FACe, un servidor en línia que permet presentar factures electròniques a qualsevol òrgan de l'administració estatal.

ARXIVAT A:
PolicialGuàrdia CivilTecnologiaCiberdelicte
Anar al contingut