La policia inspecciona el cotxe vermell que ha fet servir el detingut per intentar atropellar vianants a Anvers (Reuters)
La policia inspecciona el cotxe vermell que ha fet servir el detingut per intentar atropellar vianants a Anvers (Reuters)
Bèlgica

Detingut un home a Bèlgica quan intentava atropellar un grup de persones a Anvers

Les patrulles de la policia i l'exèrcit que vigilen els carrers de la ciutat han detectat el cotxe i han aconseguit detenir-lo. Que se sàpiga, no ha arribat a atropellar ningú

RedaccióActualitzat

Aquest dijous al matí han detingut un home quan intentava envestir un grup de persones amb un cotxe en un carrer comercial d'Anvers, a Bèlgica. Segons el cap de la policia d'aquesta ciutat al nord de Brussel·les, Serge Muyters, el cotxe hi hauria entrat a gran velocitat amb la intenció de fer un atropellament massiu. 

Ha passat a les onze del matí al carrer Meir, el principal de l'illa de vianants del centre històric i comercial de la ciutat. L'alcalde de la ciutat, Bart de Wever, ha afirmat que "s'ha evitat un atemptat".

Les patrulles al carrer l'han detectat i detingut

El cap de policia ha explicat que el cotxe l'han detectat les patrulles de militars que vigilen els carrers d'Anvers, i han intentat aturar-lo, però ha fugit saltant-se un semàfor en vermell. Finalment han aconseguit interceptar-lo després d'haver circulat a gran velocitat per alguns dels carrers del centre històric de la ciutat.

No s'ha informat que hagi aconseguit atropellar ningú, de manera que no hi ha constància ni de morts ni de ferits. De moment, se sap que l'home té nacionalitat francesa, que és d'origen tunisià i que el cotxe està matriculat a França. A més, la policia ha trobat "moltes armes" en el cotxe, entre les quals, un fusell.

L'incident ha passat l'endemà de l'atac a Londres i del primer aniversari dels atemptats de Brussel·les. Anvers, igual que tot Bèlgica, està en nivell tres d'alerta antiterrorista sobre un màxim de 4, cosa que comporta una forta vigilància als carrers per evitar fets com el que ha estat a punt de passar aquest dijous.

 

 

 

Anar al contingut