Un dels lloc on el piròman va inicar un foc
Un dels lloc on el piròman hauria iniciat un foc (ACN)

Detingut un home a Navès acusat de causar cinc focs al Solsonès en plena onada d'incendis

El presumpte piròman, que està en presó provisional, hauria actuat de matinada a la zona afectada pels incendis d'aquests darrers dies

Actualitzat

El Jutjat de Solsona ha acordat presó provisional, comunicada i sense fiança per un delicte continuat d'incendi forestal amb agreujant de condicions climàtiques especialment perilloses per a l'home, de 25 anys, que els Mossos d'Esquadra van detenir dissabte a la matinada a Navès, al Solsonès.

L'acusen d'haver provocat fins a cinc focs al voltant d'una carretera que creua el municipi, en una zona molt afectada pels incendis que hi ha hagut aquests últims dies.

El primer foc es va registrar poc abans de les cinc de la matinada. Un veí que circulava per la carretera va veure un home que caminava prop del lloc de l'origen del foc, i de seguida va sospitar, quan, en aturar-lo, l'home va dir que no sabia res de foc.

Els focs els hauria encès al voral del camí que duu de la C-26 a Sorba (CCMA / Ferran Vila)

El veí va advertir la resta de veïns del poble a través d'un grup de WhatsApp que comparteixen per seguir la situació dels focs. La ràpida actuació de veïns i ADF va permetre controlar ràpidament les flames, que encara no s'havien propagat.

Poc després, uns bombers que venien de Cardona també van veure un home que coincidia amb la descripció del primer sospitós, i es va iniciar la recerca. Finalment el van localitzar amagat dins d'una caseta en una antiga zona de barbacoes. Els mateixos veïns van retenir l'home fins a l'arribada dels Mossos d'Esquadra, que el van detenir i traslladar a comissaria.

L'alcalde de Navès, Josep Maria Casafont, que va participar en la recerca del sospitós, va explicar que l'Ajuntament interposarà una denúncia pels danys ocasionats i l'alarma generada.

 

ARXIVAT A:
IncendisMossos d'Esquadra
Anar al contingut