Multitudinari acte de rebuig a aquest nou crim masclista (CCMA/Núria Balaguer)

Rebuig massiu a Cornellà de Llobregat per l'assassinat d'una veïna a mans de la seva parella

Els Mossos han detingut un home de 34 anys al domicili de la víctima com a presumpte autor del crim
Redacció Actualitzat
TEMA:
Policial

Presó provisional per a l'home acusat d'assassinar la seva parella a Cornellà de Llobregat, al Baix Llobregat. Els Mossos d'Esquadra el van detenir la matinada de diumenge a Cornellà de Llobregat.

La policia va rebre l'avís que hi havia una dona ferida. L'home, de 34 anys, va ser detingut al domicili de la parella, on també hi havia el seu fill, menor.

Quan els Mossos d'Esquadra van arribar al pis, la dona encara era viva, però greument ferida. Els agents li van practicar maniobres de reanimació fins que va arribar el personal del SEM, que va continuar amb els esforços per reanimar-la. Finalment, la dona va morir.


Els Mossos tenen oberta una investigació del cas. 

Una jutgessa ha decretat presó provisional, comunicada i sense fiança per a l'home. També ha suspès la pàtria potestat sobre el fill en comú de 2 anys.

Amb aquesta, ja són cinc les dones assassinades a Catalunya aquest 2023.


Tres dies de dol a Cornellà

L'Ajuntament de Cornellà de Llobregat ha decretat tres dies de dol i ha suspès els actes de la festa major del Corpus.

També ha convocat una concentració aquesta tarda a la plaça Catalunya de la localitat. Sis mil persones, segons la policia local, han seguit l'acte de condemna d'aquest nou crim masclista. Un acte encapçalat per l'alcalde de Cornellà, Antonio Balmón i per la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge.

La consellera ha dit que aquest és el cinquè feminicidi que hi ha hagut aquest any a Catalunya i el número 118 dels últims deu anys. I ha afegit que aquests crims masclistes han deixat "90 nens i nens orfes de mare".

Pilar de dol dels Castellers de Cornellà en memòria de la víctima d'aquest nou crim masclista (CCMA )

A l'acte, celebrat a la plaça de Catalunya de Cornellà, hi han assistit alguns dels artistes que aquesta tarda havien d'actuar a Cornellà amb motiu de les festes de Corpus, com Nil Moliner o Alfred Garcia.

Els castellers de Cornellà han fet un pilar de dol i s'han fet cinc minuts de silenci en record de la víctima.

El consistori ha suspès tots els actes de la festa major, inclòs un macrofestival que s'havia de fer aquesta tarda (CCMA/Núria Balaguer)

On es pot demanar ajuda?

Per demanar ajuda en cas de violència masclista hi ha un telèfon específic d'atenció i informació: 900 900 120. Funciona les 24 hores del dia cada dia, atén consultes i urgències i és gratuït, no queda registrat al mòbil i és confidencial.

En cas d'emergència davant d'una agressió, també es pot trucar al 112.

També funciona el WhatsApp 601 001 122 per oferir informació i assessorament a les dones que són víctimes de violència masclista.

Si es vol denunciar, es pot anar a la policia o directament als jutjats especialitzats en violència de gènere, on les dones tenen el dret de ser assistides per un advocat d'ofici independentment de la situació econòmica.

 

ARXIVAT A:
Policial Violència masclista
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut