Els Mossos han detingut el presumpte autor material de la mort aquest dilluns a Breda (Mossos d'Esquadra)

Detingut un home per matar la seva parella embarassada a Manresa

Les proves forenses a la víctima, una dona de 31 anys a qui van trobar morta a casa seva, indiquen que es tracta d'un crim masclista
Actualitzat
TEMA:
Violència masclista

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquest dilluns al matí un home com a presumpte autor de la mort de la seva parella a Manresa. Els fets van passar durant la matinada del 6 de maig, quan els Mossos van trobar al seu domicili el cos sense vida de la dona, que estava embarassada.

Inicialment, no es va trobar cap indici de criminalitat i, per això, no es va tractar el cas com a homicidi. Ara, el resultat de les proves forenses indica que es tracta d'un nou crim masclista.

El Departament d'Igualtat i Feminismes ha confirmat que es tracta del quart feminicidi registrat a Catalunya aquest 2023.

El detingut, que era la parella de la víctima, haurà de passar a disposició del jutge en les pròximes hores. La investigació continua oberta, i el jutge ha decretat el secret de sumari.

L'Ajuntament de Manresa ha decretat tres dies de dol oficial. Els grups municipals també han acordat fer un minut de silenci aquest dimarts a les 12.00 a la plaça Major.

Durant els tres dies, les banderes onejaran a mig pal i a les del saló de sessions hi haurà un crespó negre. Als actes oficials també es guardarà un minut de silenci en senyal de dol i es pronunciaran unes paraules de record.

A Prats de Lluçanès, el poble natal de la víctima, també s'hi farà una concentració amb la lectura d'un manifest i un minut de silenci i record, aquest dimarts a les vuit del vespre.

Els grups municipals han emès un comunicat en què mostren "la condemna absoluta i tot el rebuig per l'assassinat masclista" i el suport a la família i l'entorn de la noia.

A més, durant el ple previst per a dimecres, s'aprovarà un punt extraordinari per rebutjar el crim.


Crims masclistes aquest 2023

Aquest és el quart crim masclista que hi ha hagut aquest any a Catalunya, segons dades del Departament d'Igualtat i Feminismes. Segons el mateix departament, l'assassinat d'una noia de 25 anys, el març passat a Móra la Nova, a la Ribera d'Ebre, de moment no s'ha determinat com a feminicidi.

El primer va ser al gener a Balaguer, quan van trobar una dona de 38 anys morta amb signes de violència al seu domicili. L'autòpsia va determinar que es tractava d'un homicidi. Dies després, els Mossos van detenir la parella com a presumpte autor del crim.

El segon cas d'assassinat masclista aquest any registrat a Catalunya va passar al febrer a Barcelona. Els Mossos van trobar ferida greu una dona trans que va acabar morint, al seu domicili del districte de Sant Martí. Poc després van detenir la seva parella, un home de 52 anys, com a presumpte autor del crim. Aquest és el primer cop que s'investiga com a feminicidi l'assassinat d'una dona trans.

El tercer cas ha estat a Pontons, a l'Alt Penedès. Malgrat que l'assassinat va ser el 2021, el presumpte autor va ser detingut i enviat a la presó de forma provisional a principis de gener. Es tracta d'un home de 43 anys acusat de matar la seva parella i enterrar-ne les restes.

On es pot demanar ajuda

Per demanar ajuda en cas de violència masclista hi ha un telèfon específic d'atenció i informació: 900 900 120. Funciona les 24 hores del dia cada dia de l'any, atén consultes i urgències, és gratuït, no queda registrat al mòbil i és confidencial.

En cas d'emergència davant d'una agressió, també es pot trucar al 112.

També funciona el WhatsApp 601 001 122, per oferir informació i assessorament a les dones que són víctimes de violència masclista.

Si es vol denunciar, es pot anar a la policia o directament als jutjats especialitzats en violència de gènere, on les dones tenen el dret de ser assistides per un advocat d'ofici independentment de la seva situació econòmica.

ARXIVAT A:
Violència masclista Mossos d'Esquadra
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut