Dia 1 de campanya pel 14F marcat pel TSJC i el tercer grau dels líders independentistes

La participació dels presos en la campanya ha centrat part dels missatges polítics
Actualitzat
TEMA:
Eleccions Parlament Catalunya 2021

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), l'últim baròmetre del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) i el tercer grau dels presos independentistes han marcat el primer dels quinze dies de campanya electoral.

Tot i que la decisió del TSJ de mantenir les eleccions al Parlament el 14 de febrer ha arribat al voltant de les 14.00 d'aquest divendres, els partits han fet els seus primers actes assumint que molt probablement no s'ajornarien. Aquesta decisió ha coincidit amb el segon baròmetre del CEO, que apunta a una victòria d'ERC frec a frec amb Junts, si les eleccions es fessin ara mateix. El PSC quedaria en tercer lloc.

Però el que ha marcat els primers actes de campanya d'alguns partits ha estat el primer dia de semillibertat dels líders independentistes, que ja han sortit de la presó. Tots, menys Carme Forcadell, que encara està pendent que li confirmin el tercer grau.

La participació dels presos en la campanya ha centrat part dels missatges polítics. Mentre que des d'ERC reclamen l'amnistia, Populars i Ciutadans creuen que se'ls ha atorgat el tercer grau precisament perquè puguin assistir als mítings.

 

En aquest primer dia de campanya també hi ha hagut un debat entre els principals candidats. L'ha organitzat La Vanguardia i un dels temes que hi han tingut més pes ha estat el de les polítiques d'habitatge.

 

La imatge dels presos

Alguns dels presos independentistes han participat aquest vespre en els actes electorals dels seus partits, després que aquest matí han sortit en semillibertat. Jordi Turull i Josep Rull han estat al míting de Junts per Catalunya a Reus, i Oriol Junqueras i Raül Romeva han participat en el d'Esquerra Republicana a Badalona:

Ciutadans i el Partit Popular han criticat la presència dels presos en la campanya. El PP ho troba sospitós i Arrimadas hi veu la mà d'Esquerra.

El PSC esquiva la polèmica i se centra a explicar el programa; avui, les propostes per al món local. Salvador Illa, envoltat d'alcaldes del seu partit, ha anunciat que si és president recuperarà la llei de barris dels tripartits de Maragall i Montilla.

La CUP va més enllà en el tema de l'habitatge. Reclama un parc de vivenda públic i mesures contundents. Qui es desmarca de la CUP en matèria d'habitatge és el PDeCAT. Des de Badalona, Àngels Chacón s'ha compromès a impulsar una llei que castigui amb penes de presó les màfies que promouen l'ocupació i ha acusat el govern de mirar a cap a una altra banda. 

També En Comú Podem s'ha centrat només en les seves propostes. Avui, al costat del ministre d'Universitats, Manuel Castells, propostes sobre recerca i innovació, amb el compromís d'incrementar-ne el pressupost si els comuns són al govern.

ARXIVAT A:
Eleccions Parlament Catalunya 2021
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut