Imatge dels emojis de Facebook
Imatge dels emojis de Facebook

Dia Mundial de l'Emoji: un llenguatge universal i fàcil d'entendre

Actualitzat

Cada 17 de juliol, les xarxes celebren el Dia Mundial de l'Emoji. Aquestes icones s'han convertit en un llenguatge utilitzat arreu del món i fàcil d'entendre. Els utilitzem per expressar emocions, sentiments i descriure el nostre dia a dia. En definitiva, són un llenguatge universal, i aquest dimarts se'n celebra el dia mundial.

Cada dia es comparteixen més de 700 milions d'emojis a Facebook i 250 milions a Twitter mensualment.

Alguns dels més utilitzats són el tradicional cor vermell, la persona que arronsa les espatlles, la cara plorant de riure o la que envia un petó, segons dades d'Emojipedia, la pàgina de referència de l'univers emoji.

17 de juliol, el dia que hi ha a la icona del calendari

El 17 de juliol és el Dia Mundial de l'Emoji perquè, en la majoria de versions, la icona del calendari assenyala aquest dia. Per celebrar-ho, World Emoji Day ha organitzat un concurs per saber quin és el millor nou emoji, el de l'any i el que s'espera amb més ganes. Alguns dels que s'estrenaran pròximament són el símbol de l'infinit, la professió de superheroi, una persona amb cabells arrissats o un rinoceront.

 


 

2.823 emojis

Tot va començar el 1990, quan l'operadora mòbil japonesa NTT va crear una col·lecció de 176 dibuixos que serien l'origen d'aquest llenguatge universal a internet. Però no va ser fins al 2008 que Apple va oferir el primer catàleg amb aquests dibuixos, que van convertir-se en símbols mundials. Ara, n'hi ha 2.823 aprovats per Unicode, el consorci que en regula l'ús.

La història d'aquests dibuixos no ha estat exempta de controvèrsia. Els primers catàlegs van ser criticats per la falta de varietat racial o de gènere.

A més, alguns proveïdors (Apple, Google, Samsung o Twitter) han substituït la pistola de foc per una d'aigua, d'acord amb el moviment pel control d'armes als Estats Units.

Entre els emojis que es van estrenar fa dos anys, hi havia el de la paella, després que una campanya a Twitter demanés que es dediqués un dibuix específic per a aquest plat tradicional valencià. A Catalunya es va impulsar una petició per crear l'emoticona d'un porró, però de moment encara no existeix.

 

Anar al contingut