Yolanda Díaz ha insistit que no s'aixecarà de la taula fins que hi hagi un acord (EFE/Borja Sánchez-Trillo)

Díaz insisteix que la reducció de jornada arribarà el 2025, encara que sigui a finals d'any

La ministra de Treball ressalta que la clau de la negociació se centra ara en l'aplicació de la mesura a les petites empreses
Redacció
TEMA:
Drets laborals

El ministeri de Treball assegura que l'any 2025 la jornada laboral passarà definitivament de 40 hores setmanals a 37 hores i mitja.

Ho ha defensat la ministra Yolanda Díaz a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, on ha deixat clar que tot i que no entri en vigor l'1 de gener de l'any que ve com estava previst, la reducció de jornada serà una realitat abans del 31 de desembre del 2025 per a tots els treballadors.

Díaz ha afirmat que hi ha "avenços" en la negociació amb patronals i sindicats i ha anunciat que quan es tanqui l'acord es tramitarà en forma d'avantprojecte de llei fet amb un "tràmit d'urgència" al Congrés.

La vicepresidenta segona del govern espanyol i responsable de Treball ha ressaltat que a hores d'ara l'element que impedeix l'acord és l'aplicació de la reducció a les petites i microempreses, fet que es vol compensar amb un paquet d'ajudes del govern espanyol perquè a Espanya no hi hagi treballadors "de primera i de segona".

Díaz ha explicat que ara la mitjana de la jornada laboral és de 38,2 hores, i confia que el canvi incideixi especialment en sectors com el comerç o l'agricultura, "que estan a la cua" en aquest àmbit.

La nova reunió entre el govern espanyol, la patronal i els sindicats està prevista per aquest divendres. "Jo no m'aixecaré d'aquesta taula. Tinc una paciència infinita", ha defensat la ministra, que espera que se segueixi avançant en la negociació amb CCOO, UGT, CEOE i Cepime.

En tot cas, ha garantit que es complirà l'acord de govern perquè el 31 de desembre del 2025 "tota la població assalariada espanyola, amb una afectació de més de 12 milions de persones, veurà reduïda la seva jornada dues hores i mitja".

ARXIVAT A:
Economia de butxaca Drets laborals Yolanda Díaz
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut