Dimiteix la secretària general del Parlament: de la plaça d'uixer del fill al cas Juvillà

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, no ha acceptat de moment la dimissió d'Esther Andreu, a l'espera d'un informe extern que està elaborant l'Oficina Antifrau
Redacció Actualitzat
TEMA:
Parlament de Catalunya

La secretària general del Parlament, Esther Andreu, ha presentat la dimissió aquest matí a la reunió de la mesa; una dimissió que, de moment, la presidenta de la cambra, Laura Borràs, no ha acceptat.

La gestió d'Andreu des que va accedir al càrrec, de la mà justament de Borràs, ha anat acompanyada de polèmica. Primer, per haver posat traves a l'hora de fer públic el cost de les llicències per edat. Això la va portar a un enfrontament obert amb l'exlletrat major Antoni Bayona, a qui li va obrir un expedient per assetjament psicològic que es va tancar sense cap sanció.

També va estar en el punt de mira pel cas Juvillà. Quan la Junta Electoral Central va ordenar retirar l'escó al diputat de la CUP, ho va executar per evitar la seva imputació tot i que Borràs sempre havia assegurat que mantindria l'acta de Juvillà fins a sentència ferma.

La gota que ha fet vessar el got i el detonant de la seva dimissió ha estat la plaça d'uixer del seu fill en la borsa de vacants. Andreu no va informar de la seva estreta relació de parentiu, per bé que nega haver participat en el procés de selecció i afirma que se'n va inhibir des de l'inici.

Esther Andreu va ser nomenada per Laura Borràs (Europa Press/David Zorrakino)

La setmana passada es va lliurar a la mesa un informe de Recursos Humans del Parlament que deia que el procediment havia estat correcte i des d'aleshores s'ha estat estudiant la situació.

En paral·lel, la mesa ha demanat un informe a l'Oficina Antifrau. Ara Borràs espera veure què diu aquest informe extern per prendre una decisió definitiva.

Andreu va ser nomenada per la presidenta del Parlament, Laura Borràs, fa un any en substitució del fins aleshores secretari general, Xavier Muro.

ARXIVAT A:
Parlament de Catalunya
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut