Un regidor del PSC denuncia dos companys de govern de l'Hospitalet per "irregularitats"
Cristóbal Plaza, regidor d'Esports de l'Hospitalet
L'Hospitalet de Llobregat

Dimiteixen els dos regidors de l'Hospitalet acusats de corrupció i el que els va denunciar

Cris Plaza i Cristian Alcázar estan en llibertat amb càrrecs mentre que Jaume Graells acusa d'inacció l'alcaldessa Núria Marín i el PSC

Actualitzat

Els regidors del PSC de l'Hospitalet de Llobregat relacionats amb un cas de corrupció, que encara està sota secret de sumari, renuncien als càrrecs municipals, però mantenen la regidoria, i el regidor del PSC que va denunciar els fets també dimiteix com a tinent d'alcalde. Es tracta dels regidors investigats Cristóbal Plaza, d'Esports, i el tinent d'alcalde Cristian Alcázar, d'Espai públic i Sostenibilitat, i també el regidor d'Educació, Jaume Graells, que va denunciar el cas i acusa l'alcaldessa Núria Marín, "d'inacció". Tots tres renuncien al càrrec però no a la regidoria.

El regidor d'Esports ha renunciat al càrrec mentre l'investiguen per presumptes irregularitats econòmiques al Consell Esportiu de la ciutat.
Plaza estaria implicat en una presumpta trama de desviament de subvencions públiques orquestrada des del Consell Esportiu, on representava l'Ajuntament de l'Hospitalet, càrrec al que també ha renunciat.

La mateixa decisió ha pres aquesta nit l'altre regidor investigat en el cas, Cristian Alcázar.

Un regidor del PSC denuncia dos companys de govern de l'Hospitalet per
Cristian Alcázar, tinent d'alcalde d'Espai Públic, Habitatge i Urbanisme

Alcázar i Plaza estan en llibertat amb càrrecs després que els detinguessin dimecres de la setmana passada. Tots dos es declaren innocents i asseguren que ho fan per facilitar la investigació i preparar la seva defensa.

 

 

També el regidor d'Educació de l'Hospitalet de Llobregat, Jaume Graells, ha presentat la dimissió com a tinent d'alcalde de la ciutat per la "inacció" del govern municipal davant les presumptes irregularitats econòmiques al Consell Esportiu, que ell mateix va denunciar a la policia.
Graells ha comunicat a l'alcaldessa, Núria Marín, que renuncia a les responsabilitats a l'executiu local "fins que no s'aclareixin els fets i es depurin responsabilitats".
El regidor es mostra "perplex" després que el PSC ha anunciat que no apartarà els regidors investigats fins que no s'obri el judici oral. També lamentava el paper del PSC en aquest cas.

"Considero que hi ha indicis suficients que evidencien l'existència de greus irregularitats que més enllà del que determini la justícia, políticament i èticament resulten inadmissibles. Les evidències són palmàries. I ningú fa res de moment."

"Hem d'esperar que un jutge ens digui si hem fet les coses bé? Més enllà del que determini la justícia el partit ha de reaccionar amb celeritat".

"En tot aquest procés m'he sentit profundament sol i amb molt poc suport institucional i del meu partit."

Tot i haver denunciat els fets, el regidor assegura que "ningú del govern municipal, ni del partit municipal ni nacional s'ha posat en contacte amb ell per contrastar la seva opinió.

Seu del consell esportiu de l'Hospitalet durant l'escorcoll de la investigació (CCMA)

ERC vol que s'investigui l'ús de l'estadi de futbol

I, mentrestant, Esquerra Republicana obre un altre focus de possibles irregularitats que afecten l'Hospitalet. ERC ha anunciat que
aquest dimecres demanarà a l'alcaldessa, Núria Marín, que obri una comissió d'investigació per un suposat ús fraudulent de l'estadi municipal que utilitza el club de futbol local, el Centre d'Esports de l'Hospitalet. Apunten l'etapa en què Miguel García n'era el president.
García és ara regidor de Ciutadans, després d'haver abandonat el PSC fa uns anys.

Esquerra apunta indicis d'irregularitats en el cobrament de l'aparcament de vehicles en partits de futbol base, en la cessió de les instal·lacions per a partits de futbol d'empresa i en lloguers a productores per rodar-hi anuncis publicitaris. L'actual direcció del club, diu Esquerra, no troba ingressos per aquests conceptes en els comptes de l'època de Miguel García.
Es dona la circumstància que un dels dos regidors ara imputats pel cas Consell Esportiu, Cristian Alcázar, va ser membre de la Junta directiva del club de futbol durant una part del mandat de Miguel García.

ARXIVAT A:
PSCCorrupció
Anar al contingut