Cadàvers dins de bosses negres al quibuts de Kfar Aza, al sud d'Israel
Cadàvers dins de bosses negres al quibuts de Kfar Aza, al sud d'Israel

Dins del quibuts massacrat de Kfar Aza: famílies senceres mortes per l'atac de Hamas

Dies després de l'atac de dissabte, encara hi ha cadàvers als carrers i dins les cases d'aquesta petita població rural on van morir almenys un centenar de civils a mans dels assaltants palestins

Redacció / AgènciesActualitzat

Un bressol llençat a fora d'una casa incendiada, una de tantes. Cadàvers pels carrers. També dins les cases. Bosses negres amb persones mortes a dins, alineades en una pista de bàsquet a l'aire lliure. I l'olor de mort per tot arreu

És l'estampa al quibuts de Kfar Aza, a només dos quilòmetres de la franja de Gaza, tres dies després de l'atac de Hamas. Aquesta petita i tranquil·la comunitat rural de l'Estat d'Israel de 800 habitants va convertir-se dissabte en l'escenari d'una massacre

Segons fonts militars israelianes, una setantena de milicians de Hamas van entrar-hi de matinada i van acabar amb la vida d'almenys un centenar de persones. Entre els assassinats, famílies senceres i, fins i tot, infants

Els atacants anaven armats amb rifles kalàixnikov, pistoles i granades, assegura un soldat que prefereix mantenir-se en l'anonimat.

Una casa calcinada amb un bressol al carrer, al quibuts de Kfar Aza, al sud d'Israel
Una casa calcinada amb un bressol al carrer, al quibuts de Kfar Aza, al sud d'Israel (Reuters)

"Expliqueu al món què heu vist aquí"

Aquest dimarts, els soldats israelians hi han entrat amb diversos mitjans de comunicació. "Expliqueu al món què heu vist aquí", ha demanat un dels militars. 

Els membres de l'exèrcit han anat casa per casa, assegurant-se que ja no hi havia cap dels responsables d'una invasió inèdita que el poderós govern israelià no va saber preveure. Els milicians de Hamas que hi han trobat eren morts.  

El general de l'exèrcit israelià Itai Veruv es dirigia així als mitjans: 

"Ho podeu veure vosaltres mateixos. Famílies, mares, pares, nadons, famílies joves assassinades als seus llits, a les sales de protecció, al menjador o a fora el jardí. Els terroristes van venir i els van matar, els van disparar i fins i tot a alguns els van tallar el cap."

Un home mort dins de casa seva, enmig d'una trencadissa de mobles, al quibuts de Kfar Aza, al sud d'Israel
Un home mort dins de casa seva, enmig d'una trencadissa de mobles, al quibuts de Kfar Aza, al sud d'Israel (Reuters / Violeta Santos Moura)

Els quibuts són comunitats rurals de l'Estat d'Israel que exploten en règim comunitari terres de propietat col·lectiva. El de Kfar Aza no és l'únic que Hamas va atacar.

Gaza és tan a prop de Kfar Aza que, a ull nu, és visible des d'allà. De fet, des d'aquest poble, es poden sentir les explosions israelianes sobre una Gaza fumejant.

Els soldats israelians traslladen un cadàver al quibuts de Kfar Aza
Els soldats israelians traslladen un cadàver al quibuts de Kfar Aza (Reuters / Violeta Santos Moura)

Tancs israelians a prop de Gaza

Als afores del quibuts, i mirant la Franja de Gaza, Israel va acumulant un exèrcit descomunal. Aquí està desplegant bona part dels 300.000 reservistes que ha cridat a files, centenars de tancs, artilleria pesant.

Mentre l'aviació bombardeja per l'aire, a terra acumulen forces i escalfen motors per, tard o d'hora, entrar a Gaza en una gran operació terrestre que té per objectiu aixafar Hamas. 

En aquest sentit, el general Veruv conclou: 

"Hamas ha atacat les cases de civils, nosaltres no estàvem preparats. Pagaran per això." 

Tancs israelians prop de la franja de Gaza
Tancs israelians prop de la franja de Gaza (Reuters)

1.200 israelians i 900 palestins morts

Kfar Aza és un dels indrets més afectats per l'atac de Hamas al sud d'Israel, que en total ha segat la vida de 1.200 persones, segons fonts israelianes. La majoria, civils disparats a casa seva, als carrers o en un festival de música. 

Com a resposta, els atacs israelians han matat almenys 900 ciutadans de Gaza i han arrasat districtes sencers, segons fonts palestines.

 

 

ARXIVAT A:
Guerra a GazaIsraelPalestina
Anar al contingut