Dante-Fachín abandona el Parlament en desacord amb CSQEP
Dante-Fachín abandona el Parlament en desacord amb CSQEP

Diputats de CSQEP marxen del ple del referèndum perquè el grup no els deixa intervenir

Albano Dante Fachin i tres diputats més de Catalunya Sí Que es Pot han abandonat l'hemicicle en protesta per l'actitud del seu propi grup

RedaccióActualitzat

Quatre diputats de Catalunya Sí Que es Pot han abandonat el ple del Parlament sobre el referèndum en protesta per l'actitud del seu propi grup.

Són Albano Dante Fachín, el membre de la mesa Joan Josep Nuet, d'Esquerra Unida i Alternativa, i dos diputats més de les files de Podem, Joan Giner, Àngels Martínez Castells. Han marxat del ple després que li ha tocat el torn d'intervenció al cap de files del seu grup, Lluís Rabell. En aquest moment, un dels diputats ha demanat que el grup es pogués repartir les intervencions per expressar punts de vista diferents.

La mesa ha respost postiviament a la petició sempre que el temps de 15 minuts que li tocava al grup també es repartís. Tot i això, ha recordat que la decisió final correspon al portaveu del grup, Joan Coscubiela, que ha decidit que no el podien repartir. Coscubiela ha culpat de la decisió al format del ple que, diu, no permet el debat.

Davant d'aquesta decisió, els quatre diputats han abandonat la sala. Ja a fora han denunciat que havien dit que "mostrarien la pluralitat de CSQP i no ha estat així".

"Lamentablement Coscubiela ha decidit que la pluralitat no es pot expressar, per tant Podem Catalunya veu coartada la seva capacitat d'enriquir la posició de CSQP; entenc que Coscubiela vol que la posició de CSQP sigui la seva"

Així ho ha explicat Dante-Fachín a la sortida de l'hemicicle:


I en el seu compte de Twitter:


Els quatre diputats han quedat reunits fora de la sala de plens. Al cap de poc han tornat a la sala i, finalment, ha pogut parlar. Els portaveus de la CUP i de Junts pel Sí, Anna Gabriel i Lluís Coriminas, els han cedit el temps que els pertocava com a impulsors de la llei. En un breu discurs, Fachin ha destacat que el Parlament no ha estat a l'alçada de la gent i s'ha acomiadat amb un "ens veiem a l'1-O".

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
Anar al contingut