Sierra Strangfeld, la mare que ha donat donat la llet materna de 63 dies després de perdre el seu fill Samuel, ensenya part de la donació (Sierra St…
Sierra Strangfeld ensenya part de les bosses de llet materna que ha donat després de la mort del seu fill Samuel (https://www.facebook.com/sierra.coulthard )

Dona la llet materna de 63 dies a nadons prematurs després de perdre el fill

Gest de generositat d'una mare dels Estats Units després de la mort del seu segon fill per una alteració genètica

Irene Vaqué ReigActualitzat

Es diu Sierra Strangfeld i és una mare nord-americana, de Wisconsin, que ha protagonitzat un enorme gest de solidaritat. Embarassada del seu segon fill, Samuel, somiava amb una lactància materna exitosa, un anhel que es va trencar en saber que el nen tenia la síndrome d'Edwards o trisomia 18, una alteració genètica rara amb un alt risc de mortalitat fetal, neonatal i infantil.

Abans de la mort del seu nadó, aquesta mare ja es va proposar el que després ha aconseguit: treure's llet per fer-ne donació. En un post de Facebook que s'ha fet viral, Sierra Strangfeld explica la motivació que tenia per fer aquest acte de generositat:

"Abans que morís en Samuel, em vaig dir que em trauria llet per donar-la. Al cap i la fi, la Porter [la seva filla] va rebre llet de donacions més de la meitat del seu primer any de vida! No podia salvar la vida d'en Samuel, però potser podria salvar la d'un altre nadó."

Malgrat l'esforç físic i mental d'haver de fer servir el tirallet, Sierra Strangfeld va trobar confort en el gest:

"De vegades m'enfadava perquè pensava per què em venia la llet si no tenia un nadó per alimentar? Per què em llevava de matinada per fer això? L'altra part de mi sentia que era l'única cosa que em connectava amb en Samuel aquí a la Terra. Confio que estigui orgullosa de mi!

Durant 63 dies i 63 nits, Sierra Strangfeld es va treure llet per donar-la als nadons ingressats a la unitat de cures intensives que no poden mamar de la seva mare. Va compartir el moment a Facebook amb imatges de les bosses i pots que va anar omplint. En total, gairebé 15 litres de llet materna. 

En una de les imatges, la de l'última bossa del banc de llet, va adjuntar una foto del moment que van poder veure la cara del petit Samuel, nascut prematurament per cesària i que només va poder viure tres hores, segons ha explicat la mare a mitjans nord-americans.  

La família també té activa una campanya benèfica, Smiling for Samuel, de venda de peces de roba, els beneficis de la qual es destinen a l'organització del mateix nom.

Moltes persones han aplaudit a les xarxes el gest d'amor d'aquesta mare, però també hi ha qui ha posat en dubte que la seva llet sigui adequada, uns comentaris ofensius que Sierra Strangfeld no ha dubtat a replicar:

"Aquests comentaris em recorden exactament per què volíem compartir la nostra història. Per EDUCAR, per INFORMAR, per aportar CONSCIÈNCIA. El meu ADN no està danyat. No soc 'contagiosa'. NO he fet 'patir' el meu fill. La meva llet no està contaminada. La llet donada és una cosa meravellosa."

 

La llet materna és el millor aliment per als nadons per les seves propietats úniques, perquè conté tots els nutrients que l'infant necessita i, a més, anticossos contra moltes infeccions comunes.

Els bancs de llet que hi ha als hospitals, també a Catalunya, destinen aquest aliment als nounats de baix pes o prematurs que no poden ser alimentats per la seva mare. Està demostrat que el consum de llet materna disminueix les infeccions greus i els problemes intestinals que poden causar la mort d'aquests nadons.

ARXIVAT A:
MenorsSalutEstats Units
Anar al contingut