El jove Diego Martos ha penjat la imatge de l'agressió a les xarxes socials

Dos detinguts per una agressió homòfoba al metro de Barcelona

Un jove denuncia que li han hagut de posar sis punts a l'ull per una agressió al crit de "maricó"
Redacció Actualitzat
TEMA:
Homofòbia

Els Mossos d'Esquadra han detingut dues persones acusades d'un delicte de lesions per l'atac a un noi a l'estació de metro d'Urquinaona, a Barcelona. El jove, Diego Martos, ha explicat a les xarxes socials que li han hagut de posar sis punts de sutura a l'ull després que un grup de nois l'ha agredit al crit de "maricó".

Segons explica el jove, l'atac ha passat aquest dissabte a les sis del matí. Just quan acabava de pujar al vagó per anar cap a la feina, un grup de quatre joves l'ha començat a molestar. Diego Martos relata que ha decidit canviar de lloc, però l'assetjament ha continuat. Finalment, ha preguntat què passava a un dels agressors, que l'hi ha contestat que li digués "d'home a home" i ha afegit en to de mofa: "Esclar, com que tu no ets un home, ets un maricó.

Davant d'això, l'agredit ha intentat demanar ajuda a través dels intèrfons del vagó. Explica que li han respost, però que no li han donat cap solució. TMB ha explicat que l'intèrfon només el sent el conductor i que en aquell moment ha avisat al centre del control perquè activessin la seguretat.

Poc després el noi ha baixat a l'estació d'Urquinaona, on els joves l'han atacat per darrere, l'han fet caure a terra i li han donat cops de peu quan pujava les escales. Els vigilants de seguretat han aturat l'agressió, però ja li havien fet ferides.

La seguretat de l'estació ha pogut retenir tres dels agressors a l'andana. Ràpidament han arribat els Mossos, que s'han endut detinguts dos dels joves.

El jove ha patit una lesió sota l'ull i li han hagut de fer sis punts de sutura. Fins al lloc s'hi ha desplaçat una ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que ha evacuat la víctima al CAP de Ciutat Vella.

L'Ajuntament de Barcelona ha explicat a TV3 que es presentarà com a acusació particular en el cas. El tinent d'alcaldia de Drets de Ciutadania, Cultura, Participació i Transparència, Jaume Asens, ha assegurat que el consistori farà "tot el possible perquè els fets no quedin impunes".

Des de l'Observatori contra l'Homòfobia constaten que hi ha un increment d'aquest tipus d'agressions.

ARXIVAT A:
Homofòbia LGTBI
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut