Els dos exemplars de pangolí morts i en descomposició trobats en una maleta
Els dos exemplars de pangolí morts i en descomposició trobats en una maleta (Guàrdia Civil)
Roquetas de Mar

Dos exemplars de pangolí morts i en descomposició, interceptats a Almeria

Investiguen una dona que portava els animals dins de la maleta, embolicats en plàstic, sense les vísceres i amb marques a la pell d'haver extret la capa d'escates que els cobreix

Actualitzat

La Guàrdia Civil investiga una veïna de 25 anys de Roquetas de Mar, a Almeria, com a presumpta autora d'un delicte relacionat amb la flora i la fauna i, un altre de tràfic il·legal d'espècies protegides o en perill d'extinció.

A la seva maleta, s'hi van trobar dos exemplars morts i en descomposició de pangolins, l'espècie que hauria estat en l'origen del brot del coronavirus a Wuhan, a la Xina.


De Guinea Equatorial a Almeria 

La noia investigada va facturar el seu equipatge des de Malabo, a Guinea Equatorial, fins a Madrid, fent escala a la ciutat marroquina de Casablanca, on la maleta es va extraviar i no va poder facturar-la en el viatge cap a Almeria.

Un cop localitzada la maleta, els agents de la Guàrdia Civil van trobar-hi a l'interior dos animals morts embolicats en plàstic, sense les vísceres i amb marques a la pell d'haver extret la capa d'escates que els protegeix, en un "visible i notori estat de descomposició".

La troballa es va fer durant els controls fiscals que duen a terme els agents de la Guàrdia Civil, quan van inspeccionar la maleta extraviada, que la seva propietària reclamava i que deia que no tenia res a declarar.

Després d'un reconeixement més exhaustiu, els animals van ser identificats com espècimens del gènere pangolí, que es troba inclòs en el Conveni Internacional d'Espècies Amenaçades (CITES).

 

El pangolí, un mamífer protegit venut il·legalment, hauria transmès el coronavirus
El pangolí és l'únic mamífer amb escates (Flickr/David Brossard)


 

Possible transmissor del Covid-19 

El pangolí es cataloga dins dels animals en seriós perill d'extinció perquè es tracta d'una de les espècies "més demandades pel valor que adquireixen les seves escates al mercat il·legal".

Els científics xinesos han posat durant les últimes setmanes el focus en el pangolí en la recerca sobre el coronavirus.

Investigacions realitzades a la Universitat d'Agricultura del Sud de la Xina assenyalen que és un possible transmissor de la malaltia.

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut