Neus Ballús va optar per tres lampistes de debò perquè protagonitzessin la seva última pel·lícula

Dos lampistes de Barcelona, millors actors a Locarno per "Sis dies corrents", de Neus Ballús

Mohamed Mellali i Valero Escolar són dos lampistes reals, no actors professionals, que s'han endut el Lleopard per la seva interpretació
Ismael Martín Amorós Actualitzat
TEMA:
Cinema

"Sis dies corrents", l'última pel·lícula de la directora Neus Ballús, ha estat multipremiada al prestigiós Festival Internacional de Cinema de Locarno.

Aquesta història, a mig camí entre el documental i la ficció, segueix durant una setmana el dia a dia de tres lampistes. I tres són els premis que ha rebut el film al certamen suís, un dels 15 festivals de classe A, els més importants del món.

Mohamed Mellali i Valero Escolar s'han endut el Lleopard a la millor interpretació masculina, ex aequo. Ells són dos lampistes reals, no actors professionals. I la seva actuació realista i naturalista ha seduït el jurat.

En el discurs d'agraïment a la cerimònia de lliurament de premis, Escobar ha dedicat el premi a la directora catalana: "Per agafar tres lampistes del carrer, fer màgia i convertir-nos en actors".

Mohamed Mellali i Valero Escolar recullen el premi amb Neus Ballús a Locarno

"Sis dies corrents" ha recollit també el Premi Europa Cinemas Label i la menció especial del jurat jove independent.

Amb participació de TV3, la pel·lícula barreja humor i aparent lleugeresa amb una profunda reflexió sobre els prejudicis, la diversitat i la multiculturalitat, i ha estat seleccionada en un altre festival, el de Toronto, al mes de setembre.

Neus Ballús, al costat de la càmera, en el rodatge de "Sis dies corrents" (Distinto Films)
ARXIVAT A:
Cinema
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut