Els panettones guanyadors, l'artesà clàssic de fruites i l'artesà de xocolata (Gremi de Pastisseria de Barcelona )

Dos panettones fets a Barcelona, escollits els millors d'Espanya

El Gremi de Pastisseria de Barcelona atorga als pastissers Daniel Jordà i Eric Ortuño els premis al millor panettone artesà clàssic --el de fruites-- i el millor de xocolata, respectivament
Actualitzat
TEMA:
Gastronomia

Els pastissers Daniel Jordà, de Panes Creativos, és l'autor del millor panettone artesà de fruites del 2022 i Eric Ortuño, de L'Atelier de Barcelona, ha guanyat el premi al millor panettone artesà de xocolata de l'any, en el 7è concurs organitzat per l'Escola de Pastisseria de Barcelona.

Els dos pastissers s'han imposat davant el centenar de participants que s'han inscrit al concurs, celebrat aquest dimarts al Fòrum Gastronòmic de Barcelona i que organitza l'Escola de Pastisseria del Gremi de Pastisseria de Barcelona (EPGB).

Daniel Jordà, de Panes Creativos, i Eric Ortuño, de L'Atelier de Barcelona, són els guanyadors el concurs de millor panettone d'Espanya 2022 (Gremi Pastissers de Barcelona )

El jurat n'ha valorat el gust i factors com l'olor, l'estructura de la molla o la forma de cada panettone. Han format el jurat destacats professionals del sector com Iban Yarza, Ramon Bosser, Pepe Isla, Ramon Morató, Begoña San Pedro i Xavier Barriga.

 

 

Panes Creativos fa el millor panettone clàssic de fruites

Al capdavant de Panes Creativos, Daniel Jordà porta una llarga trajectòria entre l'art i l'obrador del forn familiar. Aquest llicenciat en Belles Arts és la tercera generació de forners, i després de treballar en el món de l'art va decidir convertir la fleca en el banc de proves on abocar tota la seva creativitat.

Panes Creativos més que un forn és un laboratori d'idees on s'elabora tota classe de pans destinats a un client exigent que busca propostes de qualitat diferenciades pel seu gust i creativitat. Així, diversos restaurants amb estrelles Michelin de tot Espanya confien en les seves creacions.

 

L'Atelier fa el milllor panettone de xocolata

Eric Ortuño és el xef pastisser i soci fundador de l'escola i pastisseria L'Atelier de Barcelona. Va iniciar la seva carrera a França el 1986 amb del xef Jean François Arnaud com a mestre, i del 1993 al 1997 va ser el segon pastisser d'Yves Thuries, un dels més reconeguts a França. Ja a Barcelona, va ser xef pastisser i cap d'estudis de l'escola d'hostaleria Hofmann des del 2000 fins al 2018.

És guanyador de diversos premis, com el del Millor croissant artesà de Mantega, Millor pasta de te artesana, Millor coca de Sant Joan de crema i pinyons.

L'Atelier, per la seva banda, ha estat reconeguda amb el premi Fava de Cacau com una de les 50 millors pastisseries de Catalunya.  

Precisament, Ortuño ha celebrat el nou guardó a Instagram dient: "el títol que ens faltva".

 

 

 

Catalunya, 7 anys fent els millors panettones  

De nou, el premi dels millors panettones de l'estat se l'han endut establiments catalans.

L'any passat, dues pastisseries de Sant Cugat i Torredembarra es van imposar en les dues categories. Yann Duytsche, de la pastisseria Dolç de Sant Cugat del Vallès, va guanyar en la categoria de panettone artesà clàssic de fruites, per segona vegada després d'haver-ho aconseguit el 2016. I en la categoria de xocolata, el millor va ser el panettone de la pastisseria Cal Jan, de Torredembarra, fet per Rafael i Adrià Aguilera.

Fa dos anys, Adán Sáez, de la pastisseria Xocosave de Riudoms, va elaborar el millor panettone de xocolata. El 2019 també es va premiar una pastisseria de Sant Andreu, Cloudstreet. L'Ochiai de Barcelona es va endur el premi el 2018 i Oriol Balaguer, el 2017. Fins al 2016, que ja el va guanyar Yann Duytsche, del Dolç de Sant Cugat.

 

ARXIVAT A:
Gastronomia
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut