Arenys de Mar

Dotze restaurants d'Arenys de Mar participen en una nova edició del "Calamarenys"

Des de fa set anys, el Gremi de Restauració d'Arenys de Mar organitza unes jornades gastronòmiques dedicades al calamar. Dotze restaurants de la població inclouen en les cartes plats on l'ingredient principal és el calamar, un cefalòpode que lliga amb tot. Qui ho vulgui comprovar ho pot fer del 18 al 31 d'aquest mes, durant les jornades del "Calamarenys", on es consumiran més de dos-cents quilos de calamar.

Actualitzat
Al port d'Arenys de Mar, quan el sol es pon, les barques es posen en moviment. Algunes surten a pescar el calamar. Aquest cefalòpode és l'ingredient principal de les jornades del "Calamarenys". Per a la pesca del calamar s'utilitzen les poteres. Cada vaixell pot arribar a pescar uns 30 quilos de calamar en una nit. Els alguers de la costa del Maresme són un hàbitat ideal per al calamar, que es troba a una vintena de metres de profunditat i a una milla de la costa. Els pescadors ho saben, i només han de llançar la potera a l'aigua i esperar. Un enèrgic cop de bras fa que el calamar quedi enganxat a l'estri de pesca. D'aquí, a la galleda, i de la galleda, a la cuina i al plat.
Anar al contingut