Dramàtica evacuació d'un centenar d'elefants atrapats per les inundacions a Tailàndia

Les pluges i el pas mortal del tifó Yagi han inundat el centre Elephant Nature Park a Chiang Mai, amb centenars d'animals: dos dels elefants han mort durant l'intent de rescat
Redacció
TEMA:
Biodiversitat

Situació mai vista a l'Elephant Nature Park de Tailàndia, on 125 elefants han quedat atrapats per les inundacions que afecten gran part del país.

Una treballadora del centre ha explicat que s'ha aconseguit traslladar part dels animals a zones més altes i seques. "Alguns elefants segueixen en zones inundades, on no poden entrar ni les camionetes pickup", ha explicat.

Dos dels elefants han mort ofegats, segons ha explicat el centre en una publicació a les xarxes, durant la dramàtica operació de rescat. 

El centre, fundat per la coneguda conservacionista Saengduean Lek Chailert, acollia 125 elefants, així com centenars de gossos, gats, conills i búfals.

A la seva pàgina web, el parc es descriu com el "primer santuari ètic d'elefants d'Àsia" i un centre de rescat i rehabilitació de paquiderms que han estat rescatats dels carrers, on són usats per pidolar, o d'espectacles circenses, on pateixen sovint lesions físiques i psicològiques.  

 "A la manada d'elefants n'hi ha de cecs, esguerrats, orfes i ancians que ara són lliures de viure una vida pacífica en un entorn natural, on se'ls vol i respecta", indica la web.

Vista aèria de les inundacions del centre on viuen els elefants (Elephant Nature Park)

Centenars de morts pel tifó Yagi

Chiang Mai, una ciutat i província turística, està parcialment inundada per les fortes pluges i el desbordament del riu Ping, que ha afectat centenars de residents i turistes.  

El Departament de Prevenció i Mitigació de Desastres tailandès ha indicat que hi ha 18 províncies afectades per les inundacions.

Fa tres setmanes, al nord de Tailàndia hi va haver greus inundacions i corriments de terra, principalment a Chiang Rai, a causa de les pluges provocades pels cops de cua del tifó Yagi, que van deixar almenys 10 morts al país.  

El tifó Yagi, que es va convertir en depressió tropical el 8 de setembre, va causar centenars de morts i milers de ferits després del seu pas les últimes setmanes per les Filipines, la Xina, el Vietnam, Tailàndia, Laos i Myanmar.

ARXIVAT A:
Biodiversitat Àsia
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut