Entrada de l'escola Montserrat Solà de Mataró, tancada per sospita d'un contagi de Covid-19 (Street View)

Tanquen dues escoles de Mataró de manera preventiva per sospita de Covid-19

El tancament d'un escola de primària i una bressol ha deixat sense servei 10 famílies
Redacció Actualitzat
TEMA:
Educació

L'escola bressol municipal La Llàntia i l'escola d'infantil i primària Montserrat Solà, totes dues de Mataró, han hagut de tancar aquest dimecres de manera preventiva per la sospita de dos casos de Covid-19 de dues persones adultes.

El tancament ha afectat en total 10 famílies, dues de la bressol i vuit de l'escola de primària, segons informa l'agència ACN.

Aquest dijous ja s'ha descartat el possible cas de Covid en un adult vinculat a una escola d'infantil i primària. La prova per coronavirus ha sortit negativa i el centre escolar reobrirà aquest divendres.

Pel que fa al possible cas vinculat a una escola bressol de Mataró, el centre reobrirà dilluns, dia 15, després que el resultat de la prova PCR realitzada a la treballadora d'aquest equipament per possible cas sospitós també ha donat negatiu.

Els dos centres estan molt allunyats, ja que cadascun és en una punta de la ciutat.

La inspecció d'Ensenyament ha ordenat el tancament preventiu de les dues escoles, seguint el protocol establert en el pla de reobertura de les escoles en la fase 2 del desconfinament. La capital del Maresme va entrar en aquest fase tot just fa un parell de dies, dilluns, 8 de juny.

 

La setmana passada es va viure la mateixa situació a Sant Esteve de Guialbes, al Pla de l'Estany, on el possible contagi d'una mestra va obligar a tancar l'escola del poble. Finalment, però, la prova PCR va sortir negativa i el centre ha pogut tornar a obrir.

La represa de l'activitat presencial a les escoles ha anat acompanyada de protocols d'actuació davant de la sospita de casos de Covid, com el que té penjat al web l'escola Montserrat Solà. En resum, passen per alertar la direcció del centre, avisar el CAP que correspongui i, si apareixen els símptomes en un infant quan és a l'escola, aïllar-lo en un espai específic. Tot plegat per poder identificar els contactes de la persona en cas que es confirmi un positiu.
 

Canvi de plantejament per al pròxim curs

Control de temperatura a una nena a l'escola bressol de Golmés, al Pla d'Urgell, dilluns (ACN/Oriol Bosch)

 

De cara al setembre, el Ministeri d'Educació ha canviat d'idea i ha plantejat ara que els alumnes d'infantil i primària tornin a classe de forma presencial, sense una distància física de seguretat.

Fins a quart, inclòs, preveu grups estables d'un màxim de 20 alumnes, sense que sigui obligatori mantenir distàncies ni dur mascareta.

A partir de cinquè, es fixa una distància d'1,5 metres, en comptes dels 2 que s'havia dit, i només caldrà anar amb mascareta quan no es pugui mantenir la separació. En el cas dels alumnes de més de 10 anys, el ministeri no parla de ràtios.  

La Generalitat ha recordat que les competències d'Educació són seves i ha expressat el "radical malestar" per haver "filtrat a través de notes de premsa" temes que "encara no s'han debatut". De fet, és aquest dijous quan el ministeri i les autonomies han de parlar del plantejament del curs que ve.

 

 

ARXIVAT A:
Educació Coronavirus
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut