Les dues llaunes que un treballador va confondre amb brossa són obra de l'artista francès Alexandre Lavet (Cedida pel LAM Museum)

Dues llaunes de cervesa, l'obra d'art d'un museu que un treballador confon i llença a la brossa

Les peces pintades a mà s'exhibien al forat d'un ascensor de vidre i, un cop recuperades, s'han reubicat sobre un pedestal per evitar més confusions

Redacció/AgènciesActualitzat

Al Museu LAM dels Països Baixos, dedicat a l'art culinari, s'ha localitzat en un cubell de les escombraries una obra d'art de l'artista francès Alexandre Lavet que consisteix en la rèplica de dues llaunes de cervesa buides i pintades a mà.

L'obra estava exposada al forat d'un ascensor de vidre i un tècnic d'ascensors que feia poc que treballava al museu la va confondre amb brossa abandonada i la va llençar.

La conservadora del centre es va adonar que les llaunes havien desaparegut i les va recuperar intactes d'una bossa de brossa que estava a punt d'acabar en un contenidor.

Una obra pintada en acrílic i al detall

L'obra "Tots els bons moments que passem plegats" consisteix en la rèplica de dues llaunes de cervesa buides, una d'elles esclafada, que han estat pintades a mà en acrílic de forma minuciosa.

"La peça ha requerit molt de temps i esforç per crear-la", assegura el museu, que afegeix que, per a l'artista, les llaunes simbolitzen els records compartits amb amics estimats.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LAM museum (@lam_museum)


Canvien l'obra d'ubicació per evitar més malentesos

El Museu LAM és conegut per exhibir la seva col·lecció d'art internacional en indrets poc excepcionals. Les dues llaunes s'exhibien al forat de l'ascensor de vidre del museu, com si les hi haguessin deixat els treballadors de la construcció.

La directora del museu, Sietske van Zanten, ha explicat que el seu art anima els visitants a veure els objectes quotidians sota "una nova llum" i que exposant les obres d'art en llocs inesperats, "s'amplifica aquesta experiència i es manté els visitants en alerta".

Després d'aquest episodi, els gestors del museu han decidit, de moment, exposar l'obra en un lloc protagonista, a l'entrada de l'equipament. Amb tot, l'han situat en un lloc més tradicional --sobre un pedestal-- per evitar cap més confusió. Ara s'estan pensant on exposaran les llaunes de manera permanent.

ARXIVAT A:
Països Baixos
Anar al contingut