Dues monedes han decidit les alcaldies de Sant Feliu de Buixalleu i Rasquera

A Sant Feliu de Buixalleu, governarà ERC, que havia empatat amb Junts, i a Rasquera ha guanyat el sorteig Junts, que havia empatat amb Solidaritat per la Independència
Redacció Actualitzat
TEMA:
Eleccions municipals 2023

A Sant Feliu de Buixalleu, a la Selva, els resultats electorals ho van posar molt difícil per triar alcalde, amb un empat a 227 vots entre ERC i Junts. Una moneda de dos euros ho ha acabat de decidir aquest divendres i ERC ha guanyat les eleccions, després de sortejar-se a cara o creu el quart regidor amb Junts.

La Junta Electoral de Zona (JEZ) de Santa Coloma de Farners ha confirmat l'empat i ha tirat una moneda a l'aire per decidir quina de les dues formacions s'emportava quatre regidors i quina es quedava amb tres. Ha sortit cara, cosa que significava ERC.

La moneda de dos euros que ha donat la victòria a ERC (ACN/Aleix Freixas)

Després que els republicans hagin obtingut un regidor més, els portaveus de les dues formacions han anunciat que negociaran per pactar un govern unitari per als pròxims quatre anys. La nit electoral, els gràfics oficials que envia el govern espanyol, i dels quals es nodreixen automàticament tots els mitjans, ja havien assignat aquest regidor en disputa a ERC.

Els altres dos partits que s'han presentat a les municipals, Independents per la Selva i el PSC, no han obtingut el suport mínim per tenir representació a l'Ajuntament de Sant Feliu de Buixalleu.

Al poble hi ha 689 electors censats i s'han registrat 495 vots vàlids i 2 de nuls. El candidat de Junts era l'actual alcalde, Josep Roquet, i la llista d'ERC la liderava Xavier Santos.

La Junta Electoral de Zona de Santa Coloma de Farners (ACN/Aleix Freixas)

Junts guanya a Rasquera

També hi va haver empat a Rasquera, a la Ribera d'Ebre, i una moneda de 50 cèntims ha decidit que Junts-Compromís Municipal sigui el guanyador de les eleccions municipals, per sorteig. La formació havia empatat a 132 vots amb Solidaritat per la Independència.

La Junta Electoral de les Terres de l'Ebre ha decidit, amb el sistema de cara o creu, quina formació es quedava amb el tercer regidor que estava en joc.

Junts per Rasquera-Compromís Municipal està encapçalada per l'actual alcaldessa, Àngels Llombart, i Solidaritat per la Independència està liderada per Josep Gonzàlez.

En aquest cas, el sistema informàtic de la nit electoral atorgava tres regidors a Junts i dos a SI.

A Rasquera, també tindrà dos regidors Esquerra Republicana, liderada pel primer tinent d'alcaldia, Josep Manuel Ramos, que ha obtingut 118 paperetes de suport, i que podria ser decisiva en la formació de govern, ja que la majoria absoluta està en 4 regidors.

En els últims 4 anys, ERC i Junts s'han intercanviat l'alcaldia gràcies a un pacte de govern del 2019. 

ARXIVAT A:
Eleccions municipals 2023
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut