Duran escolta Llamazares després de la fi del ple del Congrés (Foto: EFE)
Duran escolta Llamazares després de la fi del ple del Congrés (Foto: EFE)
Barcelona

Duran assegura que CiU ja tenia decidit no participar en la votació de la reforma

El portaveu de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, ha assegurat que encara que IU no hagués impedit l'entrada de les esmenes transaccionals que han presentat a última hora PSOE i PP per tal de sumar CiU, el seu grup no hauria votat la reforma constitucional perquè així ho tenia decidit prèviament. Duran ha insistit que, tal com s'ha dut a terme, la reforma constitucional per fixar el límit del dèficit de l'Estat "ens exclou" i "és un disbarat" i que davant d'això han optat per no votar. D'aquesta manera, Duran ha negat que l'acord de CiU amb els dos grans grups no s'hagi concretat per l'acció de Llamazares, tal com ho ha explicat Zapatero.

Actualitzat
I finalment CiU no ha donat suport a la reforma constitucional i no ha participat en la votació que s'ha fet en el ple del Congrés. Zapatero ho ha atribuït a l'acció del líder d'IU Gaspar Llamazares, que com a diputat ha impedit la tramitació de les esmenes que a l'últim moment havien presentat el PSOE i el PP. Zapatero ha dit als periodistes que estava "raonablement satisfet" pel resultat de la votació i preguntat sobre l'acord fallit amb CiU s'ha limitat a comentar que "aquest ha estat un problema de Gaspar Llamazares".

Però Duran i Lleida s'ha afanyat a desmentir-ho. Sobre les anades i vingudes d'aquest divendres en el ple del Congrés, Duran ha dit que en realitat, des de CiU "no hem participat del procés, ha estat un pur diàleg però sense afegir res substancial, per tant, en qualsevol dels casos no hauríem participat en la votació".

El portaveu de CiU al Congrés ha afegit que les esmenes transaccionals que s'han provat d'introduir eren "purament tècniques" i que tot plegat, el que s'ha viscut aquest matí és la confirmació que "el que mal comença mal acaba".
Anar al contingut