Josep Antonio Duran i Lleida, portaveu de CiU al Congrés, aquest dimecres als passadissos de la cambra baixa.
Duran i Lleida diu que es reunirà amb Oriol Junqueras perquè pràcticament no es coneixen.
Madrid

Duran creu que hi haurà acord sobre la pregunta de la consulta perquè si no Catalunya faria el ridícul

Josep Antoni Duran i Lleida afirma que no hi "ni un sol pacte sobre la pregunta" de la consulta, que encara hi ha temps per arribar a un acord i que està "convençut" d'aquesta entesa perquè, si no és així, "Catalunya i els partits farien un autèntic ridícul". En declaracions als passadissos del Congrés, el portaveu de CiU a la cambra baixa ha assegurat que la reunió amb Oriol Junqueras de divendres no té com a objecte parlar de la consulta.

RedaccióActualitzat

El portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha explicat aquest dimecres que, tot i algunes informacions que s'han publicat, "encara no hi ha ni un sol pacte sobre la pregunta" de la consulta. Segons Duran, encara "queda temps" per arribar a un acord i "el president Artur Mas, de manera discreta, farà els seus contactes amb els dirigents dels partits".

En aquest context, el líder d'Unió s'ha mostrat "convençut" que les diferents formacions seran capaces "que existeixi una posició comuna entre tots" perquè "si no és així el que faria Catalunya i els partits és un autèntic ridícul" que "no es poden permetre". Per aquest motiu ha recordat que cal que les forces siguin "generoses unes i altres" per "arribar a un denominador comú". Duran i Lleida ha fet aquestes declaracions als passadissos del Congrés, abans d'assistir a la sessió de control al govern espanyol, on el president, Mariano Rajoy, no hi assisteix perquè està de viatge a Sud-àfrica amb motiu dels funerals de Nelson Mandela.

Sobre la seva entrevista de divendres amb el líder d'ERC, Oriol Junqueras, Duran i Lleida ha dit que es tracta d'una trobada que "no té res a veure amb la pregunta" de la consulta. Duran ha afegit que es veuran perquè "pràcticament no ens coneixem" i "és bo que un dirigent pugui tenir relacions amb tothom". Segons el dirigent democratacristià, "és una reunió per conèixer-nos i parlar, perquè el diàleg és fonamental en política. Aquest és l'objectiu, no un altre". Duran ha assenyalat que en aquesta reunió "no hi serà" la qüestió de la consulta, perquè això ho aborda de manera "bilateral" Artur Mas i els dirigents dels partits.

 

 

 

Anar al contingut