Dures crítiques dels odontòlegs al servei públic de dentista que va anunciar Colau

El Col·legi d'Odontòlegs dubta que la clínica municipal pugui oferir preus un 40% més econòmics i que pugui atendre 36.000 persones l'any
Redacció Actualitzat
TEMA:
Salut

Rebuig total del Col·legi d'Odontòlegs i Estomatòlegs de Catalunya (COEC) a la proposta de crear un servei públic municipal de dentistes a preus molt assequibles anunciat dijous per l'Ajuntament de Barcelona.

En un comunicat, el Col·legi qüestiona el rigor, l'eficàcia i la idoneïtat de la iniciativa i expressa el seu "ferm i total desacord" amb la proposta del govern d'Ada Colau. Denuncia que el consistori no ha volgut promoure la interlocució amb els agents implicats abans de fer públic l'anunci.

L'entitat critica, per exemple, que s'hi incloguin prestacions com les extraccions dentals, que estan cobertes pel sistema públic de salut, i que es cobri per fer-ho.

També posa en dubte que la clínica municipal pugui oferir preus un 40% més econòmics i que pugui atendre 36.000 persones l'any.

Per tot plegat, conclou que pot ser "un altre cas de publicitat enganyosa, aquesta vegada sota un paraigua municipal".

En el comunicat també recorda que el COEC ja va crear l'any 2016, en col·laboració amb la Creu Roja, un servei d'atenció odontològica a persones amb risc d'exclusicó social, la Clínica Odontològica Solidària.

El servei públic de dentista proposat per l'Ajuntament de Barcelona inclouria les extraccions, periodòncies, higienes dentals, obturacions, endodòncies, pròtesis amovibles i fixes, fèrules, implants i ortodòncies.

ARXIVAT A:
Salut
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut