Ecologistes alerten del risc d'incendi pels troncs acumulats a les obres de la C-32
Veïns de Lloret de Mar denuncien el perill de deixar els troncs talats per les obres de la C-32 al mig del bosc
Restes de branques, vegetació diversa i piles de troncs d'arbres talats. Aquest és el material que s'acumula a les obres per l'ampliació de la C-32 a Lloret de Mar, a la Selva.
Un mes després d'haver-se iniciat les obres i d'haver començat la tala d'arbes, els troncs segueixen al mig del bosc en una zona molt propera a diverses urbanitzacions.
Marc Gabarra, bomber, posa especial èmfasi en el perill que suposa deixar els troncs en una zona boscosa "que no té gairebé zones de discontinuïtat vegetal".
"S'ha procedit a talar els arbres i deixar totes les restes vegetals aquí. Als voltants d'aquests boscos hi conviuen moltes urbanitzacions amb molta gent que hi viu especialment ara a l'estiu. Això potencia molt més els possibles danys d'un foc forestal. En plena campanya d'estiu, és un risc molt evident."
Segons el Departament de Territori, s'estan adaptant les obres al risc d'incendi i prioritzen la retirada de fustes. A més, expliquen que l'empresa vigila els punts on hi ha restes vegetals acumulades.
Protestes de la plataforma Aturem la C-32
Ja fa 20 dies que més de cent persones miren de parar les obres de la C-32. S'organitzen per torns i vigilen l'entrada de màquines al bosc. Tot i que la tala, de moment, continua, han aconseguit alentir els treballs.
La plataforma veïnal Aturem la C-32 denuncia que els troncs al mig del bosc són un polvorí en una setmana de màxima calor i alerta pel risc d'incendis.
Els ecologistes han recorregut dues vegades el projecte de l'ampliació de la C-32 a la Generalitat, denunciant que es talaran 60.000 arbres, que les obres no són necessaries i que hi ha alternatives menys agressives amb el medi ambient.
Frederic Gich, membre de la plataforma, explica que, "a banda de la tala indiscriminada, els operaris no recullen els troncs".
"No veiem que hi hagi un pla de treball coordinat. S'està talant sense perimetrar i s'utilitzen bidons d'aigua per tenir combustible. La manera de treballar en aquest període de tanta calor és irregular, perquè pot provocar un incendi."
Un incendi a la zona de Roca Grossa de Lloret
El risc d'incendi és tan gran que, a pocs quilòmetres d'on es troben els troncs talats, s'ha decretat un incendi. El foc ha cremat durant tot el matí al turó de l'urbanització Roca Grossa de Lloret de Mar, a la Selva.
Els Bombers han donat per estabilitzat el foc al migdia, després que s'hagin cremat 1,5 hectàrrees de pins i alzines. Hi han treballat una quinzena de dotacions terrestres i un helicòpter, i els Agents Rurals han confirmat que s'ha obert una investigació per aclarir les causes del foc.
A les 13.30h #bomberscat ja hem donat l'incendi per ESTABILITZAT. Segons @agentsruralscat ha afectat una superfície d'1,5 ha de pi pinyoner, pinastre, suro i alzina.
Bombers (@bomberscat) June 25, 2019
A lloc una quinzena de dotacions terrestres i un helicòpter
- ARXIVAT A:
- Medi ambientIncendisBombers