L'expresident de la Generalitat Valenciana i exministre de Treball amb el PP, Eduardo Zaplana, arriba al judici pel cas Erial l'1 de febrer de 2024 (Europa Press/Rober Solsona)

Eduardo Zaplana, condemnat a 10 anys de presó i 18 d'inhabilitació per haver cobrat comissions

L'Audiència Provincial de València considera provat que Zaplana va cobrar comissions de les concessions de les ITV i el pla eòlic valencià
Redacció Actualitzat
TEMA:
Corrupció

L'expresident de la Generalitat Valenciana Eduardo Zaplana ha estat condemnat a 10 anys i cinc mesos de presó pel cobrament de comissions derivades de les concessions de les ITV i del pla eòlic valencià, l'anomenat cas Erial

La Secció Quarta de l'Audiència Provincial de València ha imposat a Zaplana una multa de 25 milions d'euros i gairebé 18 anys d'inhabilitació per ocupar un càrrec públic.

Segons la sentència, que no és ferma i es pot recórrer, l'expresident valencià del PP va cobrar per beneficiar l'empresa de l'exdirector de la Policia Juan Cotino en els concursos d'adjudicació de les ITV i del pla eòlic del País Valencià.
 

Un entramat de societats per amagar Zaplana

Els pagaments es van produir a través d'un entramat de societats i testaferros per amagar la participació de Zaplana en les operacions.

El tribunal ha decidit condemnar Zaplana pels delictes de prevaricació, suborn, falsedat i blanqueig de capitals. A més, també condemna els empresaris Juan i Vicente Contino, l'excap de gabinet de Zaplana Juan Francisco García i el testaferro de Zaplana, Juan Barceló.

Eduardo Zaplana ja va estar en presó provisional pel cas, però en va sortir el 2019 quan estava en tractament per una leucèmia

ARXIVAT A:
Corrupció PP País Valencià
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut