Educació anuncia 8.258 contractacions per al curs vinent, entre docents i no docents
Alumnes d'infantil de l'institut escola Costa i Llobera, de Barcelona, en el retorn al juny (ACN/Blanca Blay)

Educació anuncia 8.258 contractacions per al curs vinent, entre docents i no docents

Per fer-ho, el 81% de les noves contractacions seran personal docent i d'atenció educativa a l'aula, i es comptarà amb 456 milions d'euros d'increment pressupostari

Actualitzat

Finalment, el departament d'Educació ha concretat aquest dimarts la xifra de contractacions de personal docent i no docent per al curs que ve. El conseller, Josep Bargalló, ha anunciat que hi haurà 8.258 noves contractacions per al curs 2020/2021. Per fer-ho, la conselleria comptarà amb un increment pressupostari de 456.000.000 d'euros.

Aquestes noves contractacions, segons ha anunciat el conseller Bargalló, van destinades majoritàriament a rebaixar les ràtios en aquells centres on ja estaven sobredimensionades, també a millorar l'aposta educativa i a fer un treball específic als centres que atenen altes complexitats. El nou personal sortirà de la borsa d'interins.

 

Nous perfils professionals

De les 8.258 incorporacions per al curs vinent anunciades per Bargalló, 5.417 són de personal docent; 1.265, d'atenció educativa; 1.239, de monitoratge, i 337, d'administració i serveis.

De les més de 8.000 contractacions, 1.276 ja estaven previstes al pressupost del 2020 i 6.982 corresponen a l'ampliació extraordinària per la crisi de la Covid-19. Són aquestes 1.276 les que es consideren ara mateix "estructurals" i, per tant, es mantindran els pròxims cursos.

Els nous contractes seran de setembre a agost del 2021 i com a norma general -tret dels monitors per als temps de migdia-, a temps complet.

Les places es repartiran entre les llars d'infants que depenen de la Generalitat, i els centres públics o concertats d'educació infantil, primària i secundària.

Un alumne de l'institut-escola Sant Jordi de Navàs recull les seves coses de l'aula, al juny (ACN/Mar Martí)

 

En el cas de tutors i especialistes per a infantil i primària, es preveuen 2.409 contractacions a la pública i 666,5 a la concertada. A secundària i batxillerat de centres públics, 959,5, que seran 241 a ESO dels centres concertats .

En l'àmbit de l'escola inclusiva, es preveuen en total 729 contractacions, entre les quals 94 mestres de primària a les escoles públiques, 68 a secundària i 204 educadors, fisioterapeutes, treballadors socials i audioprotesistes.

Dins del pla de xoc contra les desigualtats, destaquen les 280 contractacions per a l'atenció a l'alumnat amb Necessitats Educatives Especials en temps lectiu.

Josep Bargalló ha explicat que aquests nous perfils professionals han de poder ajudar a respondre la situació que ha deixat la Covid, però també una millora del sistema educatiu des d'una perspectiva "més moderna."

Josep Bargalló creu que l'increment de pressupost evitarà una crisi educativa


Aquest personal de més inclou, segons Bargalló, per primera vegada perfils professionals molt diferents, "més enllà del docent tradicional" i són per donar resposta a "'l'emergència sanitària".

Són noves contractacions que van destinades a unes accions concretes i que per tant no son simètriques en tot el sistema, ha explicat el conseller. Tindrà especial incidència en centres que tenien sobre ràtios i en els que tenen més alumnat vulnerable i situacions de complexitat.


Bargalló: "El pressupost augmenta en plena crisi"

El titular d'Educació ha remarcat que l'increment pressupostari es dona en un context de crisi econòmica:

"Per primera vegada, el Departament d'Educació veurà que, en plena crisi econòmica, el seu pressupost no minva, sinó augmenta. Serà per fer actuacions d'emergència, contundents per fer front a una crisi econòmica, social i que podria ser també educativa."

I ha afegit que la inversió prevista supera la de l'any passat que, segons ha apuntat, era de rècord:

"Respecte el pressupost del 2020, que ja era el de més dotació econòmica que mai havia tingut el Departament d'Educació, tindrem un afegit de 456 milions d'euros, 86 dels quals aniran a fer-se càrrec de les despeses supletòries del confinament."

Entre aquestes despeses ha citat les beques menjador, mesures sanitàries per als centres, amortització del personal dels menjadors o transport escolar.

 

 

ARXIVAT A:
Educació Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut