Educació endarrereix fins a finals de juliol l'adjudicació de places docents per al curs que ve

El Departament ho atribueix a l'increment de funcionaris, mentre direccions i sindicats expressen el seu malestar perquè el canvi, que han sabut a última hora, els dificulta la planificació

RedaccióActualitzat

Aquest divendres s'havien de publicar les adjudicacions d'estiu de mestres i professors, però els docents hauran d'esperar a saber el seu destí per al curs que ve perquè Educació ho ha endarrerit fins a finals de juliol. 

Concretament, s'espera que no es comuniquin les provisionals fins a la setmana del 22 al 26 de juliol. Això significa que, probablement, la publicació de la llista definitiva serà durant el mes d'agost. 

El Departament ho justifica pel gran volum de peticions i dades que s'han de tramitar i per donar totes les garanties al procés.

Asseguren que l'adjudicació del pròxim curs és més complexa que les anteriors perquè cal incloure-hi els 31.153 nous funcionaris que fa dos cursos no hi eren.

Tot plegat, després que aquest dijous s'hagi publicat una resolució al DOGC amb la modificació, que els centres no han sabut fins a última hora.


3,8 milions de peticions

Per al proper curs s'han rebut 62.354 sol·licituds, entre funcionaris i interins, i 3,8 milions de peticions de llocs de treball, ja que cada treballador pot fer més d'una sol·licitud.

Educació explica que aquestes xifres han obligat a adaptar l'aplicatiu informàtic que gestiona les peticions, que dona prioritat als funcionaris i té en compte les vacants que hi pugui haver l'1 de setembre.

Després de diverses proves, l'equip tècnic ha demanat més temps per tenir totes les noves variables a punt i poder desplegar el procés amb totes les garanties i la validació correcta.

Les direccions denuncien que el canvi de data dificulta la planificació del curs vinent (ACN/Maria Belmez)

Quina afectació tindrà

Normalment l'adjudicació es feia a finals de juliol, però fa tres cursos es va avançar un mes per donar més tranquil·litat i marge de planificació a les direccions i als docents que canvien de centre.

"Tot i treballar intensament per mantenir l'adjudicació durant la primera setmana de juliol, el departament es veu obligat a endarrerir dues setmanes l'adjudicació per poder-la fer amb totes les garanties", justifica.

El departament és "conscient de les molèsties i la inquietud" que això causarà, però assegura que cal prioritzar i garantir el correcte desenvolupament del procés i donar seguretat als centres i als treballadors.


Direccions i sindicats, en peu de guerra

De fet, les direccions escolars ja han expressat el seu malestar perquè el canvi de data dificulta la planificació del curs vinent i perquè ho han sabut a última hora.

En una carta que han enviat al Consorci d'Educació de Barcelona denuncien que el canvi suposa "una falta de respecte" a la feina dels equips docents.

Alguns directors es queixen que l'endarreriment afecta saber amb quins docents comptaran de cara a assignar grups i tasques.

També els sindicats ho consideren inadmissible i denuncien mala planificació i abusos derivats de l'aplicació del decret de plantilles.

Des de CCOO afirmen que "abans de ser aprovada i publicada hauria d'haver passat per mesa sectorial", l'espai de negociació col·lectiva entre departament i sindicats, i critiquen que no s'hagi fet:

 

ARXIVAT A:
Educació CCOO
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut