Captura de Google Street View de l'edifici on hi ha l'institut
L'Institut Antoni Torroja de Cervera no podrà contractar el professor substitut a través de l'AMPA (Google Street View)

Educació impedeix que un institut de Cervera contracti un substitut a través de l'AMPA

L'Institut Antoni Torroja va decidir tirar pel dret a través de les famílies per poder tenir professor d'una assignatura que entra a la selectivitat

RedaccióActualitzat

El Departament d'Educació ha tombat la decisió de l'Institut Antoni Torroja de Cervera de contractar un especialista a través de l'AMPA perquè no troben substitut al professor de Matemàtiques Aplicades a les Ciències Socials.

Des de la Generalitat han assegurat que la falta de docents de determinades especialitats és "un fenomen mundial, que també es dona a l'estat espanyol i a Catalunya".

Afegeixen que "en alguns territoris" de Catalunya hi ha problemes per cobrir especialistes de l'àmbit de les filologies i cientificotecnològic.

"Quan s'oferta a difícil cobertura, es pot presentar qualsevol persona de fora de la borsa i de qualsevol territori. I es poden fer excepcionalitats en els requisits", afegeixen.

Educació remarca que aquests mesos de l'any són els que més baixes hi ha, per la grip i altres virus, i és quan més costa trobar substituts, tenint en compte que estem a mig curs.

Les solucions que estudia Educació

Segons el Departament, a la borsa hi ha 31.582 persones en aquests moments i, a banda de fer nomenaments diaris per accelerar les substitucions, "s'està treballant en solucions a curt, mitjà i llarg termini".

Entre les opcions que esmenta hi ha "condicions curriculars més flexibilitzades, ampliar les habilitacions de determinats graus o estudis universitaris" o fer un reforç als centres que tenen més baixes no cobertes, així com agilitzar els processos burocràtics necessaris.

Una altra mesura seria fer programes de captació en origen a les universitats.

El director del centre, Ramon Pollina, va explicar que havien plantejat l'opció de contractar el substitut al Departament i els ho havien denegat, però van tirar pel dret a través de les famílies. Ja s'esperava que arribaria un retret per part de l'administració, però tenia clar què els diria.

 

ARXIVAT A:
Educació
Anar al contingut