Eivissa no es resigna a perdre la nit tot i tenir discoteques tancades per la Covid

Els empresaris d'oci nocturn reclamen més flexibilitat horària i poder retardar l'hora de tancament dels locals
Margalida Solivellas Actualitzat
TEMA:
Illes Balears

Primer cap de setmana de juliol i a Eivissa el model turístic de discoteques ha desaparegut, temporalment. El govern balear no permet obrir les grans sales de música i festa nocturna a causa de la pandèmia i el sector travessa la seva pitjor crisi.

Bars, pubs i locals intenten recuperar l'oci nocturn, però es calcula que només un 10 per cent han obert. Els que ho han fet es queixen de l'horari fixat, que els obliga a tancar a les dues de la matinada.

A Eivissa, el dia comença a mitjanit, per a una part de la població. Aquest cap de setmana era el primer en què obria més d'un local del port de Vila. Compten a allargar la temporada.

"Espero que agost, setembre i octubre, s'ha d'allargar la temporada fins al novembre", diu David Brami, empresari del sector de l'oci.

 

 

Però els propietaris i treballadors d'altres locals del port es queixen que els obliguen a tancar abans de les dues de la matinada:

"Estem bé perquè no hi ha gaires discoteques i llavors la gent ve cap al port, però el que passa és que a quarts de dues ja els hem de fer fora la gent i la gent ens pregunta... on anem ara?"


I a la plaça del Parc, a ple centre de Vila, és on es concentra molta marxa nocturna. Els propietaris de bars estan enfadats perquè ja tenen actes obertes per l'Ajuntament per incompliment d'horaris.

 

L'alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz, diu que no pot ser que hi hagi propietaris de petits locals que aprofitin la situació i el fet que les discoteques o estan tancades o tenen molt limitat l'aforament, per omplir més del permès els seus locals i fer calaix:

"El que no pot ser és que les discoteques estiguin tancades i que hi hagi alguns interessats que per iniciativa particular o en locals petits, perquè està l'aforament limitat als espais grans, doncs llavors als espais més petits s'aprofiti i es multipliqui per deu per poder tenir un guany econòmic".

"Ens hi juguem moltíssim. Estem davant de la pandèmia més important i més trista: han mort milers de persones i això és molt seriós. I l'administració serà implacable a l'hora de fer complir les normes que ens protegeixen a tots. Per davant de tot i tothom hi ha la imatge d'Eivissa, que he de protegir com a destí turístic segur."

El model turístic creat i la possibilitat de canviar-lo o no és ara la disjuntiva que es planteja a l'illa. Per als empresaris de l'oci nocturn com Xavier Pons si no es flexibilitza l'horari de tancament dels locals, és possible que molts acabin tancant:

"Acabarem tancant. Perquè la gent a Eivissa està acostumada a anar a les platges, passar els dies als Beach Club, anar a sopar i quan comencen a sortir a fer la primera copa són quarts d'una. I, esclar, si a quarts de dues ja no podem servir més copes... Amb només una hora de vendes nosaltres no podem tenir els locals oberts".

 
ARXIVAT A:
Illes Balears
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut