El Banc d'Espanya adverteix que les inversions en criptomonedes no estan protegides i que es podria perdre tot el que s'ha invertit (Reute…
El Banc d'Espanya adverteix que les inversions en criptomonedes no estan protegides i que es podria perdre tot el que s'ha invertit (Reuters)
Madrid

El Banc d'Espanya alerta sobre els riscos d'invertir en bitcoins

Tant el banc emissor com la Comissió del Mercat de Valors avisen que les inversions en criptomonedes no estan protegides ni tenen les garanties d'un producte bancari

RedaccióActualitzat

La febre pel bitcoin ha portat el Banc d'Espanya i la Comissió del Mercat de Valors a alertar sobre els perills d'invertir-hi. Aquesta criptomoneda va arribar gairebé als 20.000 dòlars al desembre i aquesta setmana ha reculat fins als 6.000. Això ha empès els supervisors a advertir que les inversions en criptomonedes no estan protegides ni tenen les garanties d'un producte bancari perquè no n'han autoritzat cap i que, en últim extrem, es podria perdre tot el que s'ha invertit.

Notícia relacionada: El BCE demana a la banca que s'adapti als nous temps per plantar cara al bitcoin

L'avís també va dirigit a aquelles inversions en monedes virtuals que serveixen de finançament per a les empreses, les anomenades ICOs. I alerten els compradors o inversors en aquests productes que han de valorar tots els riscos i que han de tenir tota la informació necessària per l'alt risc de frau o pèrdua en el que inverteixin.

Com que són inversions a escala internacional, recorden que no estan sota la supervisió de la Unió Europea i que, per tant, són més vulnerables al frau, manipulació de preus o activitats il·lícites, com el blanqueig de capitals.

Notícia relacionada: Hisenda vigilarà el bitcoin, la blockchain i les vendes per internet

Anar al contingut