El BBVA prepara un ERO a 3.800 treballadors i el tancament de 530 oficines
204 de les sucursals afectades es troben a Catalunya, la comunitat més castigada pel tancament
El BBVA planteja un expedient de regulació d'ocupació (ERO) sobre 3.800 treballadors a tot l'Estat, l'equivalent al 16% de la seva plantilla.
Segons expliquen els sindicats després d'una reunió celebrada aquest dijous amb la direcció del banc, l'ERO afectaria 3.000 persones de la xarxa d'oficines i 800 dels serveis centrals.
En els plans de futur del BBVA també es preveu tancar 530 oficines a tot l'Estat, de les quals 204 es troben a Catalunya. Això representa el 35% de les oficines catalanes.
De fet, Catalunya és la comunitat que més tancaments tindria en la xarxa d'oficines, seguida de la regió central --Madrid i Castella-la Manxa--, amb 101 tancaments, i la regió sud --Andalusia, Extremadura, Ceuta i Melilla--, amb 76 tancaments.
Pel que fa a la resta de comunitats, a Galícia, Astúries i Castella i Lleó es tancaran 59 sucursals; a la zona nord --el País Basc, Cantàbria, Navarra, La Rioja i l'Aragó-- se'n suprimiran 41; i a l'est --el País Valencià, les Balears i Múrcia--, 35 oficines. A les illes Canàries, es tancaran 14 oficines.
Pel que fa als treballadors, a Catalunya hi hauria almenys 1.200 persones afectades: 1.197 serien d'oficines, més les que hi pugui haver dels serveis centrals. Això significa més d'un 27'5% de la plantilla a Catalunya.
Crítiques dels sindicats
Comissions Obreres ha qualificat d'"escandalós i insostenible" l'ERO plantejat per l'entitat i afegeix que "s'allunya de tot allò que el banc ha volgut fer creure a la plantilla".
En aquest sentit, el sindicat apunta que optarà "pel camí de la mobilització".
D'altra banda, la direcció ho fonamenta en motius productius i organitzatius derivats de la transformació digital de la banca.
Dos dies després de l'anunci de CaixaBank
Aquest anunci s'ha fet públic dos dies després de l'ERO que planteja CaixaBank per retallar un 19% de la seva plantilla a Espanya.
La ministra d'Economia i vicepresidenta segona del govern espanyol, Nadia Calviño, va mostrar la seva preocupació aquest dimecres per la destrucció de llocs de treball al sector financer, després de la injecció de capital públic per part de l'Estat.
A més, va qualificar d'"inacceptables" els sous dels consellers i directius bancaris.
- ARXIVAT A:
- Banca