El bloguer Raif Badawi

El bloguer Raif Badawi guanya el Premi Sàkharov 2015

La cerimònia d'entrega del premi, dotat amb 50.000 euros, se celebrarà el pròxim 16 de desembre
Redacció Actualitzat

El bloguer i defensor dels drets humans saudita Raif Badawi ha guanyat el Premi Sàkharov de la Llibertat de Consciència. Aquest guardó el concedeix cada any el Parlament Europeu.

D'aquesta manera, Badawi s'ha imposat als seus competidors de l'oposició veneçolana agrupada a la Mesa d'Unitat Democràtica i a Borís Nemtsov, polític rus assassinat al febrer passat.

El president del Parlament Eurpoeu, Martin Schulz, ha anunciat el guanyador en el ple després d'adoptar la decisió juntament amb la Conferència de presidents. La cerimònia d'entrega del guardó, dotat amb 50.000 euros, se celebrarà el pròxim 16 de desembre.

Raif Badawi és el fundador del lloc web "Xarxa de liberals saudites lliures", una plataforma en línia destinada al debat polític i religiós. Badawi va ser condemnat el setembre de l'any passat a 10 anys de presó i va rebre mil fuetejades per insultar l'Islam i criticar l'anomenada policia de la moral al seu blog. Després de les massives mostres de solidaritat i suport internacional pel seu cas, el Tribunal Suprem saudita va confirmar la seva condemna el juny passat.

La nominació de Badawi als premis la van presentar els socialdemòcrates, els conservadors i reformistes i els Verds.

El Premi Sàkharov es va establir el 1988 com a mitjà per homenatjar persones o organitzacions que han dedicat la seva vida o accions en defensa dels drets humans i les llibertats fonamentals.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut