El Bulli, millor restaurant del món, segons "Restaurant Magazine"
El restaurant El Bulli, que regenta el reconegut cuiner Ferran Adrià, ja té un premi més per afegir al seu exitós currículum. La prestigiosa revista anglesa "Restaurant Magazine" l'ha escollit com el millor restaurant del món. Més de 500 xefs i crítics culinaris de 50 països l'han qualificat com a màxim exponent de gastronomia molecular. El Bulli ja va guanyar aquest premi el 2002, quan es va crear el certamen, i aquest any ha desbancat del liderat un altre establiment de cuina experimental del sud d'Anglaterra, The Fat Duck. A la llista dels 50 millors restaurants del món hi apareixen també el Racó de Can Fabes, de Sant Celoni, i el gironí El Celler de Can Roca.
"El Bulli i Mugaritz són dos exemples destacats de la gastronomia molecular, la cuina experimental que domina els primers llocs de la llista de 2006", han destacat els organitzadors del premi en un comunicat. L'establiment de Roses ha arrabassat el primer lloc a un restaurant del sud d'Anglaterra, The Fat Duck, en el qual es pot degustar la "gastronomia molecular" del xef Heston Blumenthal i que en aquesta edició s'ha hagut de conformar amb el segon lloc.
El restaurant d'Adrià ja en va ocupar la primera posició el 2002, quan es va crear el certamen, i des d'aleshores no ha abandonat els primers llocs de la llista.
El jurat també ha destacat la qualitat d'un altre restaurant gironí, El Celler de Can Roca, del xef Joan Roca, que ocupa el lloc vint-i-unè; i un altre de guipuscoà, el de Martín Berasategui a Lasarte, situat en la posició trenta-setena.
Com a millor restaurant de les Amèriques, el jurat ha elegit de nou aquest any The French Laundry, de Yountville, a l'estat nord-americà de Califòrnia, que ocupa el quart lloc.
Entre els cinquanta millors del món figuren també el restaurant del cuiner francès Pierre Gagnaire (3), l'australià Tetsuya (5), el també francès Bras (6), el Restaurant Le Louis XV, de Mònaco (7) i el nord-americà Per Se (8).
Tot i el bon paper dels establiments espanyols, per països, els grans dominadors continuen sent els francesos, que han situat un cop més 10 dels seus restaurants entre l'elit gastronòmica mundial.