Toronto

El Canadà rep el primer grup dels 10.000 refugiats sirians que acolliran abans de finals d'any

El govern del Canadà s'ha compromès a acollir 25.000 refugiats sirians abans del març vinent

RedaccióActualitzat

El Canadà ha rebut, aquesta matinada, el primer grup de refugiats que fugen de la guerra de Síria. Són 163 persones que han arribat avui a Toronto en un avió militar.

Són els primers dels 25.000 refugiats que el Canadà s'ha compromès a acollir abans del març del 2016 i que passaran a ser residents permanents al país. El govern canadenc preveu acollir 10.000 refugiats abans que acabi l'any. Demà dissabte arribarà un segon vol amb dos centenars de persones més.

A la seva arribada a l'aeroport de Toronto, els ha rebut el primer ministre canadenc, Justin Trudeau, que ha assegurat que els refugiats són ja "residents permanents del país" i d'aquí a quatre anys podran obtenir la ciutadania canadenca:

"Surten dels avions com a refugiats, però caminen des d'aquesta terminal com a residents permanents de Canadà"

L'acollida i assentament dels refugiats sirians ha estat un dels principals punts del programa electoral del Partit Liberal de Justin Trudeau. El ministre d'Immigració canadenc ha qualificat l'assentament de 25.000 refugiats que fugen de la guerra de Síria com "un projecte nacional" en què s'han implicat desenes de milers de ciutadans canadencs.

El país sencer s'ha mobilitzat per acollir els refugiats. Els primers 10.000 que arribaran al país ho faran gràcies al fet que particulars i associacions del Canadà financen amb gairebé 30.000 dòlars canadencs (uns 20.000 euros) cada família de refugiats de quatre membres.

A l'arribada a l'aeroport, els refugiats se'ls ha equipat amb roba d'abric per passar el dur hivern canadenc. El mateix primer ministre ha ajudat els voluntaris a entregar la roba a les famílies de refugiats que baixaven de l'avió.

 

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut